POSTAT I: Dagbok

... THE SUN IS SMILING BECAUSE OF YOU


Foto: Emelie / Iphone

Hallå fina torsdag. Jag gillar torsdagar för då vet man att det är dagen före fredag. ;) Imorgon skall jag åka ner till Uppsala efter jobbet och möta Hoa där så åker vi och handlar bland annat som skåp, som skall göras till en bänk och kattlåda inuti. En tavellist och en ram. Eventuellt en "tidningsförvaring" för vi måste ha någonstans att förvara vår post i. Vi ska även titta på ett bädd på Biltema, om de är inte för stora för katterna. :) Sedan hoppas jag på att vi även köper den där taklampan till köket! Men när det gäller hallen, är det hopplöst. Funderar på att skaffa en enkel lampa tills vidare, att byta till snyggare lampa kan man ju göra en annan dag när man väl hittat en. Jäkla lampor... ;)

Igår åkte vi ut till mina föräldrar för att titta igenom min deklaration, och det såg bra ut. Jag får pengar tillbaka, alltid något. :) Föräldrarna hade ändrat i vardagsrummet med ett par nya soffor och soffbord i marmor. Riktigt mysigt. Vi tittade också in hos syrran Linda på övervåningen, hon hade fått det riktigt fint med ny soffa! Katten Flora var så himla lycklig att hon spann och låg på Hoa länge, men dock inte bara Flora. Lilla Malva ville också ligga på honom! Hihi. Enligt föräldrar hade Spero inte varit hemma på ett par dagar. Typiskt att han väljer att vara ute i dagar precis innan jag tänkte ta med honom och Flora, på söndag. Men annars får vi ta Flora med oss först om Spero inte kommit hem än. :) Jag räknar med att han kommer hem inom nån dag, katter är ju katter som kan vara ute i dagar/veckor när vintern smält bort. Men man får ändå hoppas att han kommer hem innan dess så kan han också få flytta hem till mig! :)

Jag tog också med en skiss med mått på hur jag vill ha en träplatta till att göra underlägg för matskålar i köket. Pappa tittade igenom den och skulle fixa den idag då han är ledig. Sedan hade jag tänkt att köpa vaxduk att dra över den och så, en snygg underlägg hoppas jag! Jag kan visa senare när den väl är på plats så förstår ni nog varför jag ville göra egen istället. :)

Ni får ha en fin dag, gott folk!

POSTAT I: Dagbok

... HELGEN SOM VARIT


Foto: Emelie / Iphone.

Ny vecka med sommartid att uppleva. Hej måndag! Helgen som just passerat har varit lugn och mysig. Vi hade pappa på besök då vi satte upp vår tvbänk på väggen och även teven, jag bara älskar tvbänken! Det var lite krångligt att sätta upp teven först men sedan gick det. Men just nu ligger tvkablarna framme och lite stökigt, vi skall försöka dölja det på ett bra sätt. Med list och en liten hylla kanske. Vi får se. :)

Fortfarande ingen bild än, jag vill att kabarna skall fixas först innan jag kan visa, haha. Och ett par prydnadskuddar saknas, då vi var iväg och köpte men kudden i svart fanns bara i ett exempel kvar! Så vi fick ta med en hem, och vi skall beställa 2 till i röd och grå. Ni får se vad för kuddar det är senare. :)

Under veckan tänker jag fixa en platta (med mått) som passar ett ställe i köket, sedan täcka den med vaxduk. Tänkte mig svart/vit rutigt. Den blir underlägg för matskålarna, då vanlig underlägg är sällan snygg OCH i rätt storlek. Jag får försöka dra ut till landet (till föräldrar) och se om de har en träplatta i rätt mått så fixar jag den. Hoppas bara att det blir lika bra som jag tänkt mig, haha. Sedan skall jag titta på en vattenfontän som jobbet har beställt hem. En vattenautomat Pet Fountain. Det är en vit vattenfontän som rymmer 2 liter rinnande vatten. Enkel konstruktion ger säker drift, plockas lätt i sär i sina endast tre delar. Över- och underdel diskas med fördel i diskmaskin. Lätt utbytbart filter. Den skall vara mycket tyst. Den skall kosta ca 489 kronor. Se vad Flora kostar... Typiskt, men det blir nog värt. Ska titta lite först när den kommer, och se om jag ska köpa den. Förhoppningvis ligger Flora intill den istället för diskhon! Vattenfontäner är också bra för katter då den lockar katter att dricka mer vatten.



Bild: Gibbon.se

Sedan måste jag också dra in på IKEA och köpa ett väggskåp som ska bli en liten bänk i hallen OCH kattlåda inuti den med lucka som katterna kan gå in genom. :) Vill man ha smarta lösningar för katter, får man pröjsa lite extra. Har ni också problem med att vart ni ska ställa kattlåda? Se DENNA LÄNK som smart lösning som jag ska använda mig utav. Dock lite mindre. :) Typ 40x70 för oss, tror jag det var. Men man blir ju lite orolig om Spero får plats... Men förhoppningvis gör han det.

Ha det fint! :)

POSTAT I: Hem & Inredning

... WETNOZ MATSKÅL

Bild: Härifrån. Wetnoz matskål.


Idag passade jag på att utnyttja erbjudandet som jobbet hade på EverClean kattsand + IAMS kattfoder. Det är ny doft "Aqua Breeze" som ska dofta fräsch havbris, alltså en nyhet från leverantör EverClean. :) Jag passade på eftersom det var endast 49kr för 6kg, tokbilligt. Vi får se senare om den doftar fräscht eller om jag föredrar Multi eller Extra Strenght. :)

 

Sedan såg jag att det fanns Wetnoz matskål på jobbet! Jag hade googlat efter olika matskålar, jag ville hitta stilrena och fina matskålar och jag fann dessa. Dessa passar dem som alltid spiller mat över kanten när de äter, som min kära Spero alltid gör. Om ni inte förstår hur det fungerar, så se på den bakre kanten som är högre än främre. Så när de äter, så åker maten upp och sedan ner igen. Enligt flera recensioner så ska de fungera utmärkt så jag köpte 2 st. :) Jag kommer nog att skaffa en vattenfontän för Floras skull, jag vill inte ha Flora liggandes intill diskhon varje dag, eller att hon slänger mat i en skål med vatten. Chefen på jobbet tipsade om vattenfontän, precis som jag hade tittat på tidigare. Vi får se, om grejen har rimligt pris. Men jag är annars väldigt nöjd med snygga matskålar till mina pälsklingar. ;)

 

Visst är Wetnoz-matskål stilrena och snygga?

 

POSTAT I: Övrigt

... BALKONGNÄT


Bild: Supercat.

Nu när vardagsrummet börjar bli klart, och jag ska ju ta hem mina katter snart. Men för att de ska kunna njuta av den friska luften i balkongen, måste jag fixa balkongsnät. Det står ju tallträden precis vid och de skulle lätt kunna gå över till grannen intill! Det är ändå lag på det sedan 2008 då man måste ha balkongsnät om man bor minst 5 meter högt ovanför marken och låter sina katter vara i balkongen. Min f.d fosterfamilj hade en vacker norsk skogskatt som föll från tredje våningen, men som tur så klarade den sig. Så det kan faktiskt hända mina också så jag vill ha balkongsnät trots allt. Balkongsnät kommer nog att stå i vägen, men bättre än ingenting alls. Jag tror att jag vill ha sådant nät då det är transparent, slitstarkt OCH katter kan inte klättra på dem.

Jag känner min Flora och Spero. Flora skulle utan tvekan springa in till grannen och eventuellt försöka hoppa till tallträden... Hon vågade ju hoppa och rymma i Örebro, men då var det på bottevåningen som tur var. :) Spero skulle nog softa lugnt. Det brukar gå olika katter i tallskogen så de lär stirra ordentligen när de ser dem... Ja, balkongsnät är ett måste, helt enkelt. :) Men först måste vi bara mäta balkongen så att man kan ha rätt storlek på nätet sedan.

Ni som har katter, har ni balkongsnät eller något sorts skydd?

POSTAT I: Hem & Inredning

... ALMOST DONE


Foto: Emelie / Iphone.

Igår vid tvåtiden dök en limegrön minilastbil upp och min pappa var hos mig då för att hjälpa och bära in soffan. Det blev två rejäla delar, men inte så tunga som tur var enligt honom. Sedan åkte vi förbi Prisstopp och Coop där jag skaffade ett par gardinstångar i vita och ett par små ljuslyktor i rött + 6pack vaniljljus. När jag var hemma igen, tänkte jag bara på att få fixa soffan direkt. Utan Hoa. Jag tittade lite... Det var ju bara att ta bort allt plast och kartongspapper, och det gjorde jag. Och det var svettigt! Men soffan var lätt att fixa, eftersom de bara var två delar så det var bara att koppla ihop. När de väl satt ihop så tänkte jag "Vilken rejäl soffa... Tio personer kan verkligen sitta här." - haha. Men när det gäller allt plast och kartongspapper, av detta blev jag riktigt svettig! Haha. Men när allt var fixat och donat, så hoppade jag in i duschen och sedan mysa i soffan tills Hoa kom hem. Han behövde inte lyfta ett finger förutom att dammsuga senare under kvällen. :)

Jag visar inte bilder än. Jag vill vänta med det då mattan skall komma idag, jag skall byta gardiner då jag måste stryka gardiner först på (på lördag) och så måste tvbänken + tv sätta upp på väggen också innan ni får se. Hihi. Igår längtade jag efter soffan. Idag längtar jag efter mattan! Sedan lär jag längta efter helgen för då kommer pappa förbi och fixar tvbänk och teven då man måste borra i betongen innan. :D

Har fortfarande inte hört något från vår vaktmästare om hur det blir med tapeter. Hoppas att de verkligen säger till i tid så flyttar vi på möbler i köket + sovrummet? Nåväl, vi får väl se när de faktiskt kommer. Så snart som möjligt hoppas jag.

Jag får hoppas att ni nöjer er med bilden ovanför än så länge. ;)

POSTAT I: Dagbok

... TODAY IS THE DAY


Foto: Emelie / Iphone.

Yes, yes, it's today! Soffan kommer idag. Efter några om och men igår på kvällskvisten i sms med Miobutiken så kommer de idag i eftermiddagen så jag går hem från jobbet efter lunchen. Pappa skall komma förbi och hjälpa till då det är tydligen bara en snubbe som kommer idag och inte kan bära själv. Vi får se vad pappa tycker om soffan när den väl är på plats, om den är verkligen rejäl eller normal. Haha. :) Funderar på att passa på och åka till Prisstopp för att skaffa ett par gardinstångar till vardagsrummet.

Vi beställde en stor ryamatta 160x230 cm igår i svart med grå linjer och den skall vara i Östhammar imorgon. Den kostar annars 1299 :- men jag hade rabatt på 40% så det gick ganska rejält ner i priset. Ryamattor är inte precis billiga, men rabatter är alltid bra. ;) Det blir nog fint! Mattan finns på Ellos.


Bild: Ellos.

Sedan saknas bara en lång tavellist, kattbädd, småsaker som får komma med tiden till vardagsrummet. :) Men mest av allt längtar jag efter soffan nu. Eventuellt bild idag eller senare i helgen.

Vi hörs!

POSTAT I: Dagbok

... IMORGON KOMMER SOFFAN


Bild: Mio.

Jag och Hoa tänkte precis förra vecka att det var fortfarande långt kvar tills soffan skulle komma, den skulle komma först nästa vecka. Sovrummet och köket skall tapetseras om i veckan, och då måste teven och byrån åka ut i vardagsrummet så vi kan inte underhålla oss från sängen men Hoa föreslog kökstolar framför teven i vardagsrummet... Haha. Vi diskuterade detta i torsdags. Men ifredags dök ett sms upp och det stod att soffan hade anlänt. Oj, två veckor tidigare än beräknat! Men glad var jag. Väldigt glad. Så vi åkte ner till Uppsala igår och betalade för den + hemleveransen, det var inte billigt alls men det är iallafall överstökat nu. Soffan kommer imorgon, tisdag mellan 10-14 så jag kommer att sitta hemma och invänta soffan... Mannen vi pratade med igår noterade i pappret "Soffan skall bäras in!" - lite självklart, liksom... Hur hade det sett ut om de struntade i att bära in och lämnade soffan utanför och jag är ensam hemma och inte precis kan bära själv uppför två våningar. Haha. När vi var på Mio och då passade vi att kolla runt lite, och kollade på soffan igen. Vi sa "Den är verkligen stor..." - haha, det är alltså tresits + divan, inte tvåsits + divan om ni nu har trott det. Men det är bra att ha en stor soffa så det inte blir för tomt i vardagsrummet. ;)

Nu när soffan kommer, så skall jag beställa hem en fet ryamatta. Sedan måste jag börja handla kattbädd, matskålar, fixa kattlåda-lösning m.m snarast då jag vill ha mina katter här nästa helg. Eller iallafall 1 april. Hoppas jag. Sedan får vi se om jag köper taklampan till köket, det behövs men hallen är egentligen viktigare men jag har ju inte hittat ett par bra eller bara en. Vi får se... Ja, denna vecka händer mycket.

I detta ögonblick ser jag hur Östhammar blir vitare och vitare på marken... Det snöar. :( Men förhoppningvis smälter de, då det ska tydligen vara 15+ på fredag? Enligt Smhi i min mobil, haha. Man kan ju alltid hoppas. Ha det så fint!

POSTAT I: Dagbok

... HELLO FRIDAY


Foto: Emelie / Iphone.

Idag blir det DjurElit och jobba! Jag kom inte dit igår på grund av en huvudvärk som inte vill ge med sig förrän på eftermiddagen. Igår när jag ändå var hemma, fick vi mail om att vår vaktmästare vill komma in och titta på vår tapet i köket då vi har påpekat att det är fläckigt och håligt där. Äntligen kom han och han bestämde typ direkt att vi skulle få nya tapeter! Självklart valde vi samma tapet som till sovrummet. :) Vitt! Jag passade på och fråga när tapetarbeten skulle påbörja och hur lång tid det skulle ta, han sa att det skulle ske slutet av nästa vecka och det tar ca 3 dagar. Ok, det blir då lite stökigt under dessa tre dagar men det blir ju värt det till slut. Lättare att välja accentfärg i ett rum då när det är vita väggar. Det gillar jag!

Jag har verkligen svårt att hitta två snygga & hängande taklampor till hallen, för ett rimligt pris! Jag letade på datorn igår, och det var inte lätt. Lampor... Suck. Förhoppningvis hittar vi de rätta lampor med tiden. Jag vet inte heller vilken färg det skall vara på lamporna. Ännu mer svårare. Men hängande ska det vara iallafall. Man kanske ska gå till Elkedjan, som ligger i närheten som man kan gå till på 5 minuter, typ. Men det brukar vara ganska dyrt där. Ja, vi får se. Det är ett måste att skaffa lampor snart till hallen, det är för mörkt där om kvällarna. :)

Efter jobbet hämtar mina föräldrar mig och åker hem till mig så att pappa kan borra och fixa upp en sådan grej som har magnet så att knivarna kan ligga på den istället i en av lådorna i köket. Inte på väggen där det ska tapetseras om, alltså. Mmm, Snart är det bara en vecka kvar tills vi kan hämta hem soffan!

Ha en fin fredag!

POSTAT I: Dagbok

... THE SPRING


Solens ljus sprider rakt in lägenheten och man kan se hur solen vilar på tallträden vid balkongen. Marken är bar och jag tar fram min vårjacka. När jag väl går ut, tänker jag att det skulle varken vara för varmt eller för kallt under promenaden till jobbet i en parkasjacka. 8 grader varmt vid åttatiden duger fint, förutom att det blåser något jäkla att eyelinern rinner bort så att bara marscara är kvar. Tur att jag använder vattenfast marscara då... :)

Jag har blivit lost i tulpaner, de är så fina! Ett vårmåste. Jag byter gärna vatten varje dag för att tulpanerna ska hållas vid liv. Jag lär köpa ett gäng nya när de vita väl dött. :) De lyfter rummet en aning, kan jag säga. Jag kan tänka mig skaffa påskliljor när påsken kommer, hihi. Jag kan tänka mig plantera och fixa blommor/växter i balkongen senare, i april/maj. Som sagt, de kan lyfta upp rummet/balkongen och ger en viss känsla. :) Jag vet inte vad har hänt med mig, jag som inte riktigt diggade riktiga blommor förr...

Ha en fin vårdag!

POSTAT I: Mitt hem

... MINI LÄGENHETSVISNING

Det ekar tomhet i vardagsrummet och det fortsätter i ett par veckor till.

Vår nakna balkong & vår fina golvslampa.

Vår hall. De är kanske en aning ljusa, men solen gjorde sitt i bilderna. :) Vi vet verkligen inte vad vi skall göra med hallen då det står feta garderoberna i vägen, och det mot varandra! Tips?

Det blåa badrummet. Visst är duschdraperiet snyggt?

Vårt mysiga sovrum. Bakom sängen (bild nr3) finns massor av utrymme som vi inte vet vad vi skall ställa mer än min stora spegel. Tapeterna skall förnyas inom kort, då blir det vita tapeter.

Vårt kök. Det är väldigt ljust i köket om dagarna då solen skiner rakt in där + sovrummet, och vitvarorna är sjukt fräscha då de är rätt nya. Ja, ni ser att luckorna är inte vita. Det skall återgärdas inom nån månad. Ett par hyllor skall sättas upp inom kort där tavlan står just nu. :)


Hoppas att ni gillar bilderna. ;)

POSTAT I: Dagbok

... THURSDAY


Foto: Emelie / Iphone.

God morgon, god morgon. Jag gillar att promenera till jobbet när det är såhär lagom kyligt att man får rosa kinder när man väl är framme. Känna hur benen arbetar under en promenad. Jag gillar att solen skiner varsamt genom de gråa molnen, förhoppningvis försvinner molnen senare under dagen?

Nu har huvudgaveln åkt upp bakom sängen, och alla lådorna är inlagda! Nu är det bara tvbänk kvar att montera, men den kan vänta då vi har ingen soffa än. :) Det är väldigt tomt i vardagsrummet än så länge, haha. Jag får ta och fota lägenheten under helgen med kameran, så att ni får se lägenheten på ett bättre sätt. Bara jag får upp hyllorna i köket först, sedan tar jag bilder. Vi funderar fortfarande på vart vi skall ha mina böcker, det skall vara på rätt ställe. Vi får se vart det får bli. Med en hylla, givetvis. :)

Jag älskar torsdagar, för då vet man att det är fredag imorgon! Jag längtar, en helg i lugn och ro hemma på Ulriksgatan. På tal om Ulriksgatan, vårt område påminner väldigt mycket om min systers område i Sollentuna. Samma utseende gällande tegel, balkong mot natur, förutom att jag bor i 28 och Elin i 29. Haha. Kanske Elin och hennes familj kommer att känna sig "hemma" hos oss när de besöker för första gången? Men vi har åtminstone bättre parkeringsmöjlighet än vad de har därhemma... Haha. ;)

Nåväl. Ha det så fint!

POSTAT I: Hem & Inredning

... "GLÖM INTE ATT SKRATTA"


Foto: Emelie / Iphone.

Äntligen är min älskade tavla här. Den är så fin då den ser rostig ut på riktigt men den är gjord i enbart färg. Eftersom jag hade tänkt ha den i vardagsrummet, men det är tomt där så den får stå fint på köksbordet där jag kan få se varje morgon. Den förtjänar att visas upp. ;) Den är en aning tung då det är i trämaterial. :)

Det börjar bli fint nu i lägenheten men självklart sitter inte tavlor eller hyllor på väggen än. Vi satte äntligen upp en rullgardin i sovrummet. Jag var iväg till en affär en snabbis med föräldrar igår för att köpa en gardinstång att ha i sovrummet, så kunde köket ha den enkla version av stången. Sedan satte jag även upp gardin i köket, något hemtrevligare nu. :) Idag gör vi nog färdigt lådorna till sängen och huvudsgavel, sedan är det bara tvbänk kvar att montera upp. Vi satte också på internet, det fungerar fint nu och när det gäller TV så måste jag ringa Telia nångång under dagen. :) Men det blir nog klart i lägenheten till helgen, sedan är det bara att vänta nån vecka på soffan. Man kan ju inte inreda utan soffan! Jag längtar.

Ja, jag vill egentligen bara visa upp min snygga tavla, hihi. Ha det så bra så hörs vi. :)

POSTAT I: Mitt hem

... LÄGENHET I SMÅ BILDER


Foto: Emelie / Iphone.

Nu kan ni se liiite av lägenheten. Ni kan se hur vardagsrummet ser ut, endast soffbordet och vår snygga golvslampa står där nu. Jag gillar vår utsikt från balkong, enbart natur. Det gillas! Jag längtar tills det blir varmare så att vi kan göra balkongen fin och mysig. :) Jag älskar våra kökstolar, så stilrena och fina! Sköna att sitta på också, förstås. Jag monterade ihop de första två stolarna, sedan blev jag lagom galen. Montering kan ju vara klurig ibland, men sedan när man väl vet 100% så flöt det på. Hoa tog iallafall hand om en stol. ;) Sedan var sängmonteringen hans jobb. Det tog så jäkla lång tid. Han påbörjade vid åttatiden och vi la äntligen oss i sängen vid två på natten? Det är inte ens klart nu heller, då lådorna under sängen är inte monterade än och så huvudgaveln. Det fixar vi ikväll.

När jag kommer hem från jobbet idag, då ska jag vika alla mina kläder och lägga i byrån/garderoben. Och försöka sätta upp gardinstång o.s.v i köket, men måste då först köpa sådana stångar. Väntar på pappas sms om han gärna kör mig till affären där de har det, senare i eftermiddag. Jag vet inte riktigt om jag ska sätta upp i vardagsrummet nu också, eller vänta tills soffan kommer så fixar man det samtidigt. Hm, vi får se.

Igår var vi i Uppsala, vi trodde inte att det skulle ta så lång tid? Vi gick in de flesta affärer och fixade snabbt, men sedan när vi skulle storhandla mat. Det var soligt, klarblå himmel och solen sken när vi gick in på City Gross. När vi var färdiga och kom ut när det var becksvart ute. Hur sjukt? Haha. Vi hade inte storhandlat där förr så det tog sin tid!

Det är fortfarande några grejer som fattas, då vi inte har typ tops (alltid bra att ha ju?), grythandskar, grejen man tar bort resten i diskhon (vart fan hittar man sånt?) m.m... :)

Vi hörs!

POSTAT I: Dagbok

... GREETINGS FROM ULRIKSGATAN

 

Dagen har varit... Jobbig och utav detta har det varit en hel del svordomar i munnen på möbler som jävlades. Sängen tog så lång tid, jag landade under nytt täcke i en ny säng vid tvåtiden på natten. Resten fixar vi imorgon efter att ha storhandlat imorgon och efter att Hoa har fått sin Honda såld. Jag har iallafall hunnit haft badkarspremiär med doftljus! Jag älskar livet nu bara för att jag har ett BADKAR! Herregud, haha. Jag älskar vår säng också, så skön och är typ världens bästa säng för mig och min kropp. ;)


Ni får se bilderna när vi har internet påslagen (jag bloggar från mobilen nu) och när det är skräpfritt här. Just nu ligger det ju massa jävla kartongpapp överallt. ;) Alla som har Instagram (en iPhone-app) kan följa mig under "minicuore" så får ni se lite under monteringstiden här. ;)


Godnatt så återkommer jag när jag kan visa upp lite. :)

 

POSTAT I: Dagbok

... NYCKELHÄMTNING IDAG!


Foto: Emelie / Nikon D60 + IR-filter - 2010.

Nu är dagen äntligen här. Efter klockan tre åker jag och hämtar nycklarna! Man har ju längtat i nästan ett par månader. Imorgon lär det bli en svettig flytt, då man bär in så många kartonger/grejer, sedan kommer vi ju att montera och dylikt. Hoppas på en fin och solig vårdag imorgon så att fönstren kan få stå öppna och släppa in frisk luft medan vi flyttarbetar. ;) Sedan måste vi åka och handla smågrejer som hör till städning och storhandla mat. Vi kommer att ha fullt upp under helgen... Vi får se när jag hinner blogga, och om interneten är påslagen i lägenheten redan nu eller om det kommer först nästa vecka. Ja... Nu säger jag det här än en gång:

ÄNTLIGEN!





"The most beautiful thing you can put on a human is a smile."



- With Love -