POSTAT I: Dagbok

... WE FOUND LOVE

Love is like the wind. You can't see it, but you can feel it.
 
I'm still alive. Jag var iväg på en liten resa till Vänersborg och stannade kvar där i en vecka, under veckan hade jag hunnit göra mycket och samtidigt uppleva något vackert. Jag hade nästan glömt hur skönt det kändes att bara vara och umgicks med vänner.
 
 
En liten del av veckan, som var mest fantastiskt - att se vattenfallet och få fota.
Jag fotade vattenfallet med 1½ sekund, för att vattnet skall kännas konstnärligt.
Det kändes inte som man var i Sverige alls... Se och njut.
 
Foto: Emelie på alla / Malin på mig, Nikon D60.
 
En av de vackraste jag upplevt. Återvänder mer än gärna dit. :) När jag kom hem så var det dags för en liten trip till Furuvik och gick omkring i solens hetta den dagen. Hoa fick hantera kameran där. ;)
 
Foto: Hoa / Nikon D60
 
 
Hääär fotade jag honom och Isak, så himla sött! Andra bilden - världens sötaste människa! Så att mina ögon blåser ut hjärtan... :)
 
Nu är Hoa i Skåne, jag har imorgon som sista ledig dag till 100% för fr.o.m onsdag 1 augusti börjar jag jobba men dock hemifrån fram till den 13:e. Än så länge, njut av sommar medan den varar.
 
With all love/ Emelie

POSTAT I: Mitt hem

... VÅRT VITA SOVRUM

Foto: Emelie / Nikon D60
 
Här har ni vårt nya sovrum! Vita fräscha väggar med horn på väggen som min farfar en gång hade. Det kommer småningom in lite fler dekorationsaker på en senare tid, men accentfärgen är natur - vilket betyder vit, svart, grå, brun/beige. :) Gillar ni bilderna?! De var kanske en aning ljusa, men jag har skuggat ner dem men jag vet inte hur de ser ut i eran dator. Bra hoppas jag. :)
 
Köket har också fått vita tapeter, och en tavellist har åkt upp på väggen men inget större nytt annars - därför inga bilder därifrån än. Men om ni kommentarer/betonar att ni vil se så fixar jag kanske fram bilderna därifrån. Balkongen har fått ett bord, dynorna, ljuslykta, en liten duk och en lådshylla på väggen. Bilderna skall fixas inom kort, I promise.
 
Ja, under de senaste dagarna har varit då jag var hos frisör och fixade topparna, nya tapeter kom, Elin med sin familj kom ut hit till Östhammar, ätit grillat, ätit middag hos mormor i Öregrund, hälsat på morbror som skaffat en liten drevervalp vid namnet Benzo, tittat lite på Hoa och Peter som fixade/bytte smådelar plus däckar till Hoas bil. En händelserik vecka, helt enkelt.
 
Nästa vecka blir det nog en aning lugnare - tvätt och resan till Vänersborg (Till Malin) och ha egentid med vännerna efter en väldigt lång tid. Det har varit en bra sommar och fortsätter att vara bra, trots det ruggiga vädret i Sverige. Ja, ni får ha det så bra så hörs vi!

POSTAT I: Foto: Människor

... SMILE MORE FOR YOU OWN SAKE


Foto: Emelie / På bild: Veronica 5/7-12

När Veronica var här på besök ett par dagar, ville hon ha bilder på sig själv. Jag ställde givetvis upp och knäppte några, den här var min favorit. Hennes ögon är sjukt vackra, de gör henne vacker. Men vi lekte även lite med smink, här är några exemplar i små minatyer som är klickbara. :)

  

Vera ville också få se en del av Östhammar så vi gick runt lite i centrum och hamnen, inte så mycket att se på. Öregrund är bättre och mysigare att promenera runt i, tycker jag. Sedan hämtade jag ut mitt paket som innehöll påslakan, örngott m.m. Inviger nog min nya favorit när de nya tapeterna är på! :) Sedan blev det en liten stund på landet, vi tänkte bygga bordet till min balkong men min kära far tyckte inte det. Han vill nog bygga själv, och det på hans sätt! Okej, all respekt till farsan. Men då blir det imorgon då vi bygger bordet. Det blir nog färdigt samma dag och kan få hit den redan så att jag kan lägga dit en ljuslykta och liten bordsduk från Indiska. :) Jag visar dem för er en annan dag.

Idag hade Hoa sin sista arbetsdag, nu har han semester i fyra veckor. Det förtjänar han. :) Han är på väg hem just nu och sedan handlar vi. Det blir att göra egen pizza med kött, paprika, lök, ädelost m.m. Ja, ni får ha det bra så hörs vi till nästa gång. :)

PS. Ny header, ny bild på mig, hihi. DS.

POSTAT I: Dagbok

... HAPPY LIFE

Foto: Emelie / Midsommar 2012


Hallå hallå. Jag har visst glömt bort bloggen litegrann. Men inte bara bloggen, även några få bilder från midsommaren. Ja, vad som hänt på sistone annars? Min semester kom och jag började måla utesoffan i balkongen. Det blev riktigt bra, vit men ej täckande. Det är så jag vill ha. Möbler som ska bo där, ska vara antagligen svag vit eller sliten. :) Mitt nästa projekt blir tydligen ett bord - jag hade tänkt köpa ett men det finns inget bra och i rätt storlek. Jag tittade i vedboden hos föräldrar på landet, där fanns slitna vita brädor då fick jag idén att sätta ihop och bygga fram ett bord! Så föddes min idé till. ;) Men inte bara ett bord, även fixa dynorna. Jag har ju madrasserna härhemma, som måste beskäras och så tyg. Dessa som sitter nu där, är bara tllfälliga eftersom de är fel i storleken.

 

Under midsommaren fick jag två stora växter från Charlotta (Elins chef), eller hon ville bli av med dem så jag tog dem. Vi behövde mer växter/grönska härhemma, och gärna något stort. Vi hade tänkt åka ner till Kungsängen och hämta dem i fredags, men då fick vi veta att Malin, Lotta & David ville åka ut på äventyr. Där kom jag med i bilden, att komma och hälsa på mig/oss. De var välkomna, och de kunde gärna hämta växterna. Perfekt. :)

 

Jag måste dock skaffa ett par större krukor, haha. Den vita duger visst inte. En står i vardagsrummet och en i sovrummet. Ursäkta kabelröran där. Vi ska fixa dessa jäkla kablarna, nångång... ;)


Malin, Lotta och David fick då se vårt hem för första gången och de verkade gilla den mycket. Vi fikade, pratade om allt, myste då och då på vår ofärdiga balkong. Det var en dimmig och regnig förmiddag först men sedan klarnade himlen och solen tittade fram, så vi beslöt att åka upp till Öregrund eftersom Lotta hade inte sett den. Vi promenerade runt i centrum, åkte tur & retur med färjan, tjejerna ville fota grabbarna som i Titanic på den där Öregrunds fyr, åt middag på Thai Bar ute, sedan drog vi till klipporna i Tallparken. Solen sken, vinden va varm och vattnet var riktigt kallt. Vi slappade bara på klipporna tills det var dags för oss att sticka hemåt och fortsatte med att snacka om allt. Tills vid niotiden åkte de. Det var en helt enkelt bra dag. Det var t.o.m väldigt längesen man träffade dem, hehe. Nu ska jag försöka se till att komma ner till Vänersborg under fallens dagar, det blir nog av det.

 

Idag var jag ute på landet och målade färdigt mina horn till sovrummet. Ljustakarna är även färdiga sen länge. Jag hämtar nog hem dem när de nya vita tapeterna har åkt på, vilket blir den 11-12 juli. Äntligen blir det av! Det har verkligen dröjt i månader. Efter ett argt mail igår, fick man ett datum idag. Det funkar visst. ;) Då kan jag äntligen inreda lite mer ordentligt på kökets vägg och mest i sovrummet. Jag längtar. ;)

 

Ni får ha det fint tills nästa gång jag bloggar igen!





"The most beautiful thing you can put on a human is a smile."



- With Love -