POSTAT I: Hår & Frisyrer

...WHAT WOULD I DO WITHOUT YOUR SMILE?


Foto: Emelie / Iphone.


Jag har en sådan utväxt som får en att vilja fixa den nu, men min stora fråga är: Fixa enbart utväxten eller ge håret en ny färg? Väljer jag det förstnämnda, måste jag överlåta detta till en frisör. Hur fixar man utväxt från brunt till en likadan färg som resten av håret jag har nu - rött på egen hand? Man vill ju inte misslyckas, så det bästa sättet är att överlåta detta arbete till frisören.

Men jag har bara varit rödhårig i... 2 månader + 1 månad som mörkröd. Och jag är inte redo att klippa håret heller. Att förlora några cm av håret. Inte nu, när min lugg precis äntligen växt ut. En sådan beslutångest! Men förhoppningvis lämnar jag håret orört tills nästa år. Om jag står ut med utväxten...

Jag beklagar att det blev bara ett inlägg som handlar enbart om tveksamhet till hårfärg + fix, haha. Jag får helt enkelt fortsätta och fundera. ;) Ha en bra dag så hörs vi till nästa gång!

POSTAT I: Dagbok

... 23 NOVEMBER 2011

Foto: Emelie / Iphone.


Här har ni dagens Emelie, som togs imorse när jag var på väg till jobbet. Ja, jag har nu min lilla rast och passar på att blogga lite och hålla bloggen uppdaterad lite.


Är jag ensam om att bli nästintill tokig när man ser ens paket i posten under "Stockholm, Sorterad" så tidigt imorse så det borde vara i OKQ8 eller Bohlins Tobak nu? Jag hoppas mest av allt att jag får ett sms-avi senast kl 15.00, för sedan åker jag ju upp till Öregrund för att fira mormor som blir 77 år idag. Men jag känner på mig att jag får ett sms-avi FÖRST när jag nästan är i Öregrund... Nackdelen med att inte bo i centrala Östhammar. ;) Det är skorna jag väntar på... Haha.


Annars kör jag på som vanligt på jobbet, då jag gör många ändringar, flyttar fram och tillbaka produkter bland underkategorierna. Det kan bli ganska förvirrande då det är flera sidors ändringar, men om man tar paus då och då så orkar hjärnan att hänga med. ;)

Som sagt så fyller mormor år idag så jag och föräldrarna ska åka iväg hem till henne i Öregrund och fira, samt äta smörgåstårta. Det var inte igår man åt det sist... Och mormors fika, alltid så goda. :) Men synd att Hoa missar eftersom han slutar fyra i Uppsala men jag ska självklart ta med en hel del hem åt honom. :)


Ja... Håll bara tummarna för mig om skorna. ;)


/Emelie

POSTAT I: Dagbok

... MORGONMÄNNISKA


Foto: Emelie


Här får ni en söt bild på Isak, som togs för en vecka sedan. Det var inte lätt att få Isak att se kameran, eller åtminstone se mig, ni anar inte vad som pågick bakom mig... Hoa stod och höll upp Isaks babygym eller så glodde han på Elin som gjorde roliga ljud. :)


Idag förstår jag inte varför jag faktiskt sov bort dagarna förut. Att jag var en sådan sömntuta. En av alla som gärna sov fram till ett eller två på eftermiddagen. Visserligen var det skönt att sova, men det blev man ju bara tröttare av och vänder på dygnrytmen. Jag gillar tidiga morgorna, för då man kan få se solen gå upp, blir inte trött mitt på dan och helt enkelt ha mer tid. Jag har inte sovit längre än tio på sistone under helgerna. Idag måste det ha varit rekord på länge, då jag vaknade självmant vid niotiden och visste att det var ingen idé att somna om för då får jag huvudvärk. Det fick jag efter att ha somnat om igår vid åttatiden på morgonen. Jag blir utvilad av att sova i sju-åtta timmar. Inte mindre eller mer. En morgonmänniska har fötts fram. ;)


Imorgon börjar min femte vecka på praktikplatsen. Under veckan bör man kunna se annonsen om skyltsöndag och kattens dag på DjurElit i Östra Uppland, hoppas att den ser bra ut i tidningen efter många mail mellan mig och annonsproducenten, hehe. :)

Nyss fyndade man två par kängor, då mina nuvarande kängor i hög och låg-modeller är slitna och har redan gått sönder att superlimmet fick komma fram. Men när man har chans att köpa det andra paret för halva priset PLUS 20% rabatt på det första paret, att det hamnar under 500-lappen för 2 par är ett fynd. Annars hade det hamnat på över 700. Kängor i svart och grå, skönt att variera lite. Så att jag kan bli av med dem jag har just nu.


Japp, nu har jag nog skrivit av mig för kvällen. Godnatt på er!

 

POSTAT I: Dagbok

... KLOCKAN 11:11


Foto: Emelie / Iphone / Instagram @ minicuore

Just nu har jag en liten stunds rast och jag väntar även på att få annonsen godkänd av chefen, via mail. Igår och idag har jag suttit och pysslat ihop en snygg julig annons åt DjurElit som måste skickas in idag.

Hoa verkar ha det bra på sin praktikplats Back on Track i Uppsala än så länge. Lite lusitgt eftersom där han jobbar är vår (DjurElits) leverantör när det gäller djurprodukter för häst, hund och katt. :)

Det märks att vintern är på väg. Marken var alldeles frostig och vit imorse, och det blir kyligare i luften för varje dag som går. Varje morgon jag vaknar, är soluppgången det första jag ser genom springan mellan persiennerna. What a beautiful morning, ekade det i huvudet mitt då. Men tillbaka till att vintern var på väg, det stör absolut inte mig, då jag har precis skaffat en ny go vinterjacka som värmer mig medan jag väntar på bussen hem efter jobbet. :) På tal om bussen, igår köpte jag EverClean-kattsand på 10kg och då fick man ytterligare 6 kg till på köpet. Det skulle bli tungt att åka hem kollektivt med 16kg kattsand, och den sista biten hem gick handtagen till 10kg-förpackningen sönder! Och bussen stannade typ 100 meter för tidigt i Björnäs, det innebar att gå hundra meter extra! Man var då tvungen att be morsan komma ut till vägen så mina armar inte skulle dö och inte kunna bära både på något sätt. Dålig hemresa igår helt enkelt. Detta upprepas inte! ;)

Nu återgår jag till arbete. Vi hörs!

POSTAT I: Foto: Människor

... ISAK



Foto: Emelie.

Under helgen var jag som sagt hos syrran i Stockholm, och passade på att fota Isak.
Bilder ovanför är ett par av dem, så...

Vad tycks? :)

POSTAT I: Dagbok

... NOVEMBER UTAN SNÖ

Foto: Iphone / Instagram.



Snart har det gått tre veckor sedan jag började på praktikplatsen. Tiden flyger verkligen förbi, och jag finner nästan ingen tid att blogga då jag hellre vill ligga och slappna av efter jobbet. Men ikväll har jag lust och blogga via min laptop, som faktiskt ligger och dammar för det mesta. Men här är jag iallafall!


Det är snart knappt en månad kvar till julafton. Inte en enda snöflinga har fallit än, hittils har det bara varit rätt kallt när solen inte skiner och när frosten vilar på marken under tidiga morgorna. Även om vinter är en månad försenad, som tidningarna säger, har jag beställt en vinterjacka häromdan. Det återstår och se om den sitter bra sedan. På sista tiden har det varit otroliga solnedgångar, och även soluppgångar. För ett par dagar sen vaknade jag och såg hur det brann av soluppgången genom persiennerna. Den var väldigt orange, rosa och lila. Riktigt vacker. :)


Imorgon fyller min mor 53 år, jag vet vad jag skall köpa imorgon efter praktikjobbet. Hon lär gilla den. Mer än så kan jag ju inte berätta eftersom hon ibland läser. Men eventuellt en bild nån dag, lite längre fram. Sedan på lördag ska jag och Hoa bege oss mot Stockholm för att umgås med syrran + Isak, och för att hämta katterna Gloria + Nemo. :) Då ska jag även passa på köpa en födelsedagspresent till min kära far, som fyller år den 18:e, en vecka efter morsan, hehe. Men inte heller kan jag berätta här, eftersom även farsan läser. Men det är garanterat något han har behövt. ;) Tillbaka till Stockholm, ja, jag ska ta med kameran dit också för att fota fina bilder på Isak. Jag skall se till att ta riktigt vackra och underbara bilder. :)


Ha det så bra så hörs vi tills nästa gång.

 

POSTAT I: Dagbok

... TANGO WITH LITTLE ISAK



Lite videosamtal med lille Isak på morgonkvisten, det var mysigt. :D

POSTAT I: Allmänt

... VARM NOVEMBERMORGON

Jag har redan börjat känna mig van vid att vakna vid sju varje vardagsmorgon utan att det är jobbigt. Det är mysigt att få passera genom hunddagiset mot mitt kontor varje morgon, några små och stora söta hundar som gärna skäller men tystnar när jag låter dem hälsa på mig. Häromdan såg jag en huskyvalp, gissa om jag dog i ögonblicket då.

När fredagen kommer, kommer syrran med Peter och Isak ut hit till Östhammar. Under helgen ska jag lätt utan tvekan gulla med Isak. Se honom skratta, le eller bara se honom vara söt. ;) Om inget hinder dyker upp, som hindrar dem att åka ut hit förstås...

Nu ska jag surfa lite av de 20 minuter kvar av rasten sedan jobbar jag tills tre. Vi hörs!





"The most beautiful thing you can put on a human is a smile."



- With Love -