POSTAT I: Foto: Övrigt

... CHRISTMAS

Foto: Emelie / Nikon D60.

POSTAT I: Dagbok

... MERRY X-MAS

Foto: Emelie / Julen 2010.


Ja, nu är julafton äntligen här. Jag kan tänka mig att de flesta av oss vräker i oss julmat, julmust, julgodis, julfika och ja allt som har julen med att göra. ;) Jag hoppas att ni alla får en underbar julafton. Njut av den så länge dagen varar! Glöm inte slå på teven klockan tre om ni inte vill missa "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul". ;)


Merry X-Mas!

POSTAT I: Dagbok

... DEN SISTA MÄNNISKAN


Foto: Emelie / Iphone.

Ni vet, ibland blir man plötsligt sugen på att bara rita. Rita rakt utav fantasin. Ett ansikte, med en lång randig hals med varje färg som finns i ansiktet. Ren fantasi. Dock har jag inte haft tid att måla klart den, men någon gång. Längre fram skulle jag vilja ha en skitstor tom canvastavla att måla på, det största som finns eller något liknande. Jag har en bild i huvudet om hur det ska se ut på tavlan men frågan är ju bara om det blir lika bra som det ser ut i mitt huvud. Men dock inte med färgpennor.

Annars har jag gått och "äntligen" blivit täppt i näsan och halsen samlar på massvis av slem. Alla gick och blev sjuka medan jag var frisk, alla fick och blev friska medan jag var friska, en hel del blev sjuka igen men jag var fortfarande frisk. Jag visste att det skulle någon gång bli min tur, men frågan var bara när. Iförrgår kom det. Jag gillar inte att ha täppt näsa, att inte kunna andas normalt och att ha slemklump i halsen är ingen skön känsla heller. Hellre bli sjuk nu, än senare men det känns som jag blir alltid den sista människan som blir det! Men att bli det til julafton... Nja. Hehe.

Jag sitter annars på jobbet tillsammans med halstabletter och pysslar hemsidor. Kollar mail gör jag oxå. Måste lägga in några priser som några varor i webshopen väntar på att få, som transportväskor i skinn och några grejer till. Igår var det andra gången min "annons" jag gjort med i Östra Uppland. Jag gillar verkligen att pyssla ihop en snygg annons, och sedan låta det tryckas fram i tidning som alla ser min grej. Varje gång jag får pyssla ihop annons åt Coralle/DjurElit - mina favorit-stunder! :) Annonsen jag gjorde kan ni se här via e-tidning, Klick på "Läs e-tidningen" och bläddra fram till sida 12-13. DJURELIT. :)

Klockan tre idag börjar min julledighet. Återkommer hit till jobbet den 28:e. Ha det så bra så hörs vi.

POSTAT I: Dagbok

... SINGELOLYCKA

Foto: Emelie/ Iphone / Förra söndag då jag väntade på Hoa när han var så seg. ;)


... Idag, den 17 december upplevde jag en singelolycka p.g.a halkan, då vi var på väg för att handla men vi kom aldrig fram.
En sådan olycka som fick bilen att bli en skrotbil. Det hände väldigt fort, jag minns nästan inte men vet bara att man förlorade kontrollen över bilen p.g.a halkan och att bilen rörde sig så mycket att mitt hår tog över mina ögon att jag inte kunde se vad som hände utan bara känna hur bilen gick sönder under. När allt var över - min tanke var bara att GÅ UT direkt och det var lite kämpigt, då min dörr låg mot dikets kant (mark) men jag kom iallafall ut och direkt smsa till pappa som var hemma. Vi var kanske 7-8 km hemifrån, men min mobil hade ingen mottagning. En sådan jävla "Ingen Service" men som tur så hade Hoas mobil det så smset kom fram.

När jag försökte skriva sms, skakade mina händer något sjukt.
Ja, ni vet - Chock. Det regnade som fan just då, så himla typiskt. Det tog ett litet tag innan pappa kom. Ja. Undre front var borta och låg bakom bilen, behållare med spolarvätska i var även utanför bilen. Jag förstår inte hur den kunde hamna så långt bort. Motor dog självklart nästan direkt. Motorhuven var sned. Jag förstår inte hur bilarna som körde förbi klarade bra den jäkla hala kurva, när vi bara hade kört i 30/kmh vid kurvan. När pappa tittade lite på bilen, dök en gubbe från ingenstans (skogen!?) och en gubbe med en blå traktor åkande förbi som hjälpte till att dra upp bilen - det såg sjukt ut när pappa satt i den för att "hålla ratten" och den välte liksom nästan ned. Sedan åkte vi hem, med den blivande skrotbilen bakom åkande. Vi slapp iallafall bärgningsbil, hehe. Biilen var Hoas pärla, sorgligt för honom men nu har han åtminstone ett skäl att skaffa en ny bil.

Direkt efter olyckan mådde jag faktiskt bra, och Hoa fick bara ett litet skärsår på ena benet som han inte ens hann reagera på vad som orsakade det. Men efter några timmar har jag upptäckt vissa ställen vid höften och nyckelbenet, att de är ömma. Ömma som blåmärken känns. Det var nog bältet. :) Men man måste tydligen ändå åka in till vårdcentralen inom 72 timmar (för dem som inte har akuta besvär) för att detta skall dokumteras. Besvär kan dyka upp efter timmar, dagar, veckor, månader, år. Det får bli på måndag då.

Men annars... Tur att det inte kom nån bil mittemot just då, för då hade det varit jag som fått bli mest drabbad.

Till er alla som kör bil när det är halt ute -
kör alltid, alltid, alltid försiktigt. Särskilt vid kurvor.

POSTAT I: Dagbok

... YES - TODAY IT'S FRIDAY


Foto: Emelie / På bild: Elin & Isak.

En bild som togs sist jag var hos Elin. Det var inte lätt att försöka få Isak att titta på mig, men så går det ju till med bebisar. ;) Denna bild är dock en enkel sådan.

Vilket skitväder man fick möta idag då!
En vacker blandning av ösregn och snö, slasket som mös på vägarna och så råkade man nästan ramla av en isfläck som inte syntes under regnpöl. Att gå till och från bussarna i detta väder - Inget kul. Att gå vid vägen, regnpölarna finns ju där. Vem vet att bil/buss närmar sig pölen och stänker ut den som fan? Men jag klarade mig undan detta utom ösregnet som blötte ned min jacka. Iförrgår  föll stora snöflingor men det försvann lika fort som det kom.

Jag längtar tills helgen är här, att umgås med Elin och dom andra för några timmar imorgon och så julshoppningen på söndag. En mysig helg kommer det att bli. :) Om regnet slutar komma, är det ett stort plus.

Trevlig helg.

POSTAT I: Dagbok

... MY WORLD IS A BETTER PLACE BECAUSE OF YOU


Foto: Emelie / 2009 eller nånting.


Halv nio på jobbet med en redbull bredvid, och tittar igenom några pappren som ska fixas idag + ett nummer att skicka sms till tror jag.
Webshopen öppnas närsomhelst, verkar det som. Något för er alla djurvänner, att gå in och shoppa när den har öppnat. :) Om ni undrar något om produkter för hund/katt/häst/gnagare så är det bara att fråga, jag har lärt mig en hel del. Men jag kan bättre om produkter för hund/katt, hehe. :)

I
morgon blir det foderslära om Eukanubafoder, bara om tolken kommer. Det har varit så krångligt med AF och deras tolkbolag... Herregud, ni skulle bara veta. Suck. Jag skulle egentligen ha möte med chefen och AF förra onsdagen, men eftersom handläggaren råkade "missa" som hon kallade det för - boka tolk. Så... Jag väntar på ett sms från handläggaren om när nästa möte blir MED tolk.

Ja. Veckan ser ut att bli en lugn vecka, och Elin + sin lilla familj kommer över dagen på lördag för att hämta sin katter. Söndag blir det Uppsala och julklappshoppning med sötnosen! Och lite till mig själv, haha. Jag har faktiskt brist på fler mysiga tröjor. :)

Igår kväll ringde Peter och visade Isak sittande i en sådan hoppgunga, sådär lagom glad.
:D Så himla söt. Idag är det exakt för ett halvår sedan han föddes. Att tiden går så sjukt fort! Snart springer han väl och jagar katter... Eller, Elin? ;)

Ja, ni får ha det bra så sätter jag igång med arbete. Hörs!

POSTAT I: Dagbok

... 1 DECEMBER 2011

Foto: Emelie / Iphone.


En decembermorgon utan en enda snöflinga på marken, enbart frost på asfaltsvägen och en fantastisk soluppgång som brann i rosa och lila på andra sidan om skogen. Kylan var vänlig mot huden. Idag är det en sådan dag man känner på sig, blir bra. Jag sitter på jobbet och bloggar lite snabbt innan jag sätter igång och lägger in produkterna på webbutiken.


Igår kväll var en av de vackraste kvällar jag någonsin skådat, då himlen var fullspäckad av klara stjärnor och en halvmåne som sken över havet mellan Öregrund och Gräsö. Man kunde lätt hitta den stora Karlavagn, Orionsbälte, polstjärnan i skyn m.m. Jag, Hoa och min pappa åkte upp till Västerlund i Gräsö, min älskade barndomsplats, för att hämta hem en traktor som jag kommer ihåg mycket väl från barndomen. En sådan liten grön traktor som går 20 km/h, utan dörrar. En klumpig men söt traktor. När de stora dörrarna till ladan öppnades, och jag såg den där högen av hö... Åh, minnen av mig och Elin som hoppade runt i den. Doften av ladan. Jag minns att det fanns mycket mer saker i ladan, men nu var det ganska tomt med gammal hö. Att tiden faktiskt går, och vissa saker blir glömda som ladan. Ja, älskade Västerlund kommer alltid ha en plats i mitt hjärta och i mina minnen.


Nu ska jag ta och publicera, så jag kan jobba. Men först ska jag lägga upp en skön bild som jag såg i Upplands Tidning häromdan. Den fick iallafall mig att le. ;)



/Emelie





"The most beautiful thing you can put on a human is a smile."



- With Love -