POSTAT I: Hem & Inredning

..."VI SA ATT VI INTE VAR SOM DE ANDRA MEN KANSKE ÄR DET PRECIS VAD VI VAR"


Bild: Google.se

Jag skall ha en ny smyckeshållare, då ska det vara ett vitt smyckesträd. Så himla fint, men då ska det ungefär se ut som den här ovanför. Det finns flera identiska, men med "korg" på botten och en fågel bland kvistarna eller själva trädet är platt - det vill jag inte ha. Bara ett enkelt vitt träd med form och med rund botten! Om jag inte hittar något annat som är ännu snyggare. Förhoppningvis köper jag en inom kort. :)

POSTAT I: Hem & Inredning

... "DO MORE OF WHAT MAKES YOU HAPPY"



Foto: Emelie / Iphone

Här har ni mina senaste iphonebilder från helgen som just passerat förbi. Det var en bra helg! Lördagmorgon började vi åka ner till Uppsala för att handla lite inredning, TV, duschdraperi och så. Klockan blev en av grejerna, då den inte är rund som de flesta är. Är ganska less på runda klockor, så jag blev kär när jag såg klockan på Jysk. Jag vet precis hur och vart den ska stå, hihi. På torsdag skall det hämtas hem kökstolar. Då har vi "allt" utom soffan som kommer i slutet av mars och så kommer ju smådetaljer att fyllas på med tiden.

Sedan resten av bilderna fick jag i present av mormor och systrar. Elin visste tydligen precis hur min smak var ;) Bilden med text "Do more of what makes you happy"skall självklart ramas in i en vit ram tänkte vi. Sedan den där kudden "Live what you love"... Jag hade visat Hoa den och sa "den skulle sitta fint på soffan" och hade tänkt köpa den men istället kunde Elin läsa mina tankar och gav mig den i present! I like it a lot. Sedan gav mormor mig fin kruka med "Love" som ni ser med nån växt, som jag hoppas kunna sköta. Jag är tyvärr en av dem som lätt dödar växter... Men jag skall göra mitt bästa. Och så tidningställ, som jag önskade mig att få då det är snyggare att förvara tidningar på ett ställe. :) Jag fick mer än vad jag visar, jag kan kanske visa en annan gång.

Det har annars varit mysigt med Isak som "ålar" sig fram på golvet eller racear omkring med sin gåstol, skrattar och spyr gärna på mig då och då. Undra när man får se honom nästa gång (förutom Facetime/Tango då ;)). Snart hoppas jag! Elin och sin familj måste ju komma och hälsa på hos oss på Ulriksgatan. ;)

Idag är det annars en bra början på måndag då himmel är klarblå och solen skiner. Humöret åker uppåt mot topp, och speciellt då man vet det är endast dagar kvar tills man hämtar nycklarna. :D Men det är då roligare att åka hem med buss när det är sådär fint väder, om det nu håller i sig. Förhoppningvis gör vädret det så att jag kan njuta av solen när jag promenerar hem den sista biten. Nåväl, vi hörs!

POSTAT I: Dagbok

... THE LAST WEEKEND


Foto: Emelie / Nikon D60 - 2009.

Jag fullkomligt älskar bilden, jag gillar hur ljuset faller sådär fint och själva bilden. Att det är alltid lätt och ta bilder med Spero, fortfarande idag. När det gäller Flora, är det nästintill omöjligt! En vacker dag, kanske. Men annars... Läget med mig är finfint, längtar bara tills helgen är här. Dock blir helgen den sista jag sover hemma, sedan bor jag på Ulriksgatan nästa!

Helgen blir nog fullt upp av med saker att göra. Som att packa, åka till Uppsala och handla lite, syrran Elin + hennes familj kommer, fortsättning av firandet för mig, sortera kläder, slänga de jäkla kläder jag aldrig använder m.m. Vill man ligga ned och softa får man göra först på kvällen. Men det gillar jag, att veta vad som ska hända. Det blir nog en bra helg, känner jag. Ja, fr.o.m nästa helg börjar jag nog blogga om hur det går för lägenheten. Spännande va? Haha. Ja, det var nog allt jag har att dela med mig för idag.

Vi hörs!

POSTAT I: Dagbok

... 23 FEBRUARI 2012


Foto: Emelie / Iphone.

Okej, nu är jag 24. Ingen större skillnad egentligen. :) Fick faktiskt fina och bra grejer från föräldrar, då de är till lägenheten. Fick bland annat en stor svart skål med vita mönster i, så sjukt snygg (den är verkligen stor så vi får se om den kan få "plats" på soffbordet, haha) och så några bakgrejer då jag gillar att baka ibland. ;) Syrran Linda kom ned med ett bukett orange finfina rosor! Av älsklingen har jag inte fått än, då jag har bett honom att vänta med det för det är en viss tavla jag vill ha och den är ganska svår att få tag i. Så en dag inom kort sätter vi oss och letar efter tavlafanskapet, så får han skaffa den till mig. ;)

Men igår var ingen riktig födelsedag, det blir det först på söndag då mormor och syrran Elin + hennes familj kommer över då. Jag har då tid nog att fundera ut hur tårtan skall vara, hihi. Jag gillar att göra tårta, se till att den är snygg och fin till slut sedan måste man ju garnera den snygg och fin!

Igår beställde man tv och bredband så att man har dem till inflyttningen ungefär, och även gjort adressändring. Jag blir snart ej inskriven hos föräldrar längre, fr.o.m 2 mars. På lördag sticker jag och Hoa iväg till Uppsala för att handla inredning och textil, plus TV. Hoa har nog längtat att få gå omkring, titta och bestämma sig för vilken TV han ska köpa, det får han göra på lördag. ;)

Det är slaskigt på marken, men man kan typ inte titta bort utan att halka. Man måste ju glo på vart man sätter fötterna så slipper man halka. Förhoppningvis är våren här inom 1½ månad. I hope it! Men det gäller väl bara att ha tålamod... Det har jag åtminstone klarat av i 24 år, haha. Ja, ni får ha det bra så hörs vi!

POSTAT I: Dagbok

... ETT ÅR ÄLDRE



Den 22 februari, för 24 år sedan vid denna tidpunkt föddes jag.

Grattis till mig själv!

POSTAT I: Dagbok

... THE THING I LOVE IN MYSELF



En av de finaste saker man någonsin gjort i livet, var att göra denna tatuering i Bulgarien då den tillägnar min syster, Elin. Jag kommer aldrig att ångra mig denna fina fjädertatuering, som var värd smärtan och att stå kvar där livet ut. Hur ska man kunna ångra sig när ens syster är hos en livet ut?

Vad kan vara mer värdefullare än det här? :)

POSTAT I: Dagbok

... HOW WILL I SHINE LIKE A SUN WITHOUT YOU

Foto: Emelie / Webcam.


Jag gick upp till mitt rum med bestämda steg med en tom kartong, med tanke på att börja rensa i en av väggskåpen. Men istället hamnade jag framför laptop och testar laptopens webcam... Haha. Då ser man i webcamen att ens hår är sådär fint böljande och hur solen gör sitt i bilden, snyggt tänker man ju. :) Men jag måste ta mig i kragen och fylla oanvändbara grejer i kartongen. Det skiner annars sådär fint soligt därute och jag kan se ända ut till grannen på andra sidan om hästhagen. Vid nyår var det några som åkte skridskor där.

 

Mhm, jag har faktiskt inget speciellt att dela med mig eller skriva om... Mer än att jag längtar till måndag så blir det möbelshoppning i Uppsala, hihi. Men lika bra det, så jag kan börja med att packa lite. Ni får ha en toppen fredag så hörs vi! :)

 

 

POSTAT I: Dagbok

... GODMORGON

Foto: Emelie / Iphone.


Godmorgon, godmorgon. Jag kunde inte sova längre än 07:39 imorse, och har legat kvar i sängen sen dess. Solen skiner rakt igenom de svarta persiennerna, då den skiner rakt på mig. Lite sådär mysigt! Jag har legat här i ett par timmar och tittat omkring här i rummet. Vad som skall få följa med till lägenheten, och vilka som får stanna kvar och går över till föräldrars ägo. Jag vet inte vad jag skall göra med mina målningar, minns ni dem? Den där med pistolen som skjuter ut hjärtan, paraplyet som skyddar sig från ett hjärtregn och så den där senaste tavla jag gjorde, kvinnan med fjädrar och fåglar. På tal om målningar, så har jag en tom canvastavla 30x70 - får fundera ut något att måla som passar att ha i lägenheten kanske? :)

 

Magen är annars inte hundra idag, men någotlunda bättre. Men jag har iallafall köpt medicin, så min mage bör vara helt bra igen till till slutet av veckan. :) Har ni tänkt på att det är endast 5 veckor och 3 dagar kvar tills sommartiden börjar? Det ska bli skönt med sommartid, då man får mer energi och motivation för allt. Det sker iallafall natten mot 25:e Mars. :)

 

Det där med att sova tidigt kan vara lite farligt, eftersom det blir så ofta så att jag sover men ändå tänker "fan vad jag sover länge... När ska jag vakna egentligen?" så vaknar man automatiskt och ser efter klockan, oftast är det mitt på natten. Men igår somnade vi runt 22tiden, och då hände det mig. Jag sov verkligen länge och det störde mig, så vaknade jag och ser Hoa liggandes kvar. Då kan det inte vara senare än 5 på morgon och tittade efter klockan... Och klockan var 23:09. En timma efter vi somnade. Knäppt... Kanske därför känner min kropp att jag är tillräckligt utvilad och vakna vid 07.39 idag. ;)

 

Nä, nu har jag varit kvar i sängen i 2½ timme så det är dags att lämna sängen och äta frukost. Ha det så bra!

POSTAT I: Dagbok

... MY ANGEL

Foto: Emelie / Nikon D60


Idag är det Alla Hjärtans Dag, som jag inte tror att någon har missat. ;) Jag vill skriva några rader om min kärlek. Det har varit han och jag i ett år och snart fem månader. Jag är ganska säker på att ingen var säker på att det skulle vara han och jag, och att det skulle faktiskt hålla. Ja, vad kan man säga om honom? Han är en fantastisk människa, som mitt hjärta slår extra slag för.

 

Varje gång han ler, det är då nästintill omöjligt att inte le tillbaks. Jag älskar att lägga mig vid honom i sängen varje kväll, innan vi somnar åt varsitt håll. Ligga och bara prata. Han säger att han gillar att ligga och lyssna medan jag babblar på i ett kvart. Han har pratat för sig själv i drömmen, om matskål och olja. Vi snackar om framtid. Vi håller tummarna för varandras skull när något händer. Vi rådfrågar varandra. Vi blir sura på varandra. Vi blir arga på varandra. Vi blir till och med förbannade på varandra. Jag har gråtit i hans famn. Jag har skrattat så jag grät i hans famn. Oavsett vad så är han kvar vid min sida. Han förstår mina drömmar. Mina önskningar. Jag har lyssnat på hans stora drömmar, hans vilja och hans önskningar. Med honom är livet lättare. Han håller mitt hopp och hjärta vid liv. Jag ser fram emot att flytta ihop med honom till Ulriksgatan om 2½ vecka, och resten av tiden i livet. Jag lägger in texten jag skrev den 1 december 2010, om hur det blev vi två. :) Enjoy!

 

"Hur träffades vi? En komisk fråga, måste jag säga. Vi har känt varandra i kanske 5 år och varit bästa vänner i ca 3 år. Det syntes kanske inte, men det var vi. En period pratade vi varje dag, en period ingenting alls. Men jag visste att han bara fanns där om jag behövde någon. Några av mina närmaste vänner retade faktiskt ofta att det var något mellan oss när vi bara var bästa vänner som råkade flörta lite med varandra och det var helt oskyldigt i början. En av mina goda vänner sa en gång "Han kommer att vara dökär i dig en dag." och jag skrattade eftersom det skulle aldrig hända, tänkte jag.


Det hela förändrades mest var när både vi flyttade från Örebro, det vill säga förra sommar. Jag mot Östhammar och han mot Skåne. Vi hade tid för varandra genom att prata om allt och ingenting. Jag hade inga känslor, eller en enda gnista. Jag kunde inte ens tänka mig vara med honom och det att bli kär i ens bäste vän. Det var ingenting för mig. Jag sa även "aldrig" när några frågade om jag kunde tänka mig med honom. På studentdagen i detta år, överraskades jag på en krog med en massa pussar av honom. Jag tänkte att det var hans sätt att säga hej, eftersom vi hade inte setts ända sedan nattcupen 09 tror jag. Jag såg inte ens det som en signal eller någonting alls. Vid detta tillfälle hade han känslor för mig. Jag var blind. Men allting förändrades efter den dagen. Under hela sommaren pratade vi så mycket att han sa "Vi beter oss som ett par" och jag tror faktiskt det var någon gång just då att det tändes en liten gnista i mitt hjärta. Men jag berättade för ingen, eftersom jag hade sagt "aldrig" att jag skulle ens få känslor för honom. När sommaren var nästan slut, började jag förstå att han hade känslor för mig efter alla ord han sa men jag trodde inte att det var så allvarligt så jag struntade i det och att det kanske bara var en flirt men jag fortsatte med att se honom som min bäste vän.

Nästa gång vi möttes efter studentdagen, det var det som avgjorde. Det hela förändrades till slut. Det var mitt i september, ute på en krog. Jag var lagom full och hade precis kommit in på en krog med vänner, det var den kvällen då väldigt många gick ut. Även Hoa, och det visste jag. Så fort jag såg honom vid baren, log jag och tänkte fortsätta gå förbi som om denna sommar aldrig hände. Men jag kom aldrig förbi honom eftersom han tog i mig för att krama mig så hårt han kunde och gav mig så många kyssar att jag nästan tappade balans. Jag log bort det och fortsatte att festa tills han såg mig, så var han så tvungen att krama om mig och ge mig massa pussar och en gång till innan han drog. Dagen efter var jag hemma hos Malin och smsade med honom, tydligen log jag helatiden omedveten och då sa hon "Du ser förälskad ut" rakt ut. Det var då jag blev stum och insåg det själv. Att jag faktiskt var förälskad i honom. Jag var så blind för alla signaler och även mig själv. Jag lät honom kyssa mig, jag lät honom flörta med mig, jag lät mig själv att skratta mer än jag brukade. Men jag sa aldrig ja till Malin. Jag tror att jag log bort det. Under samma kväll förstod både han och jag att vi var kära. Men det blev inte vi förrän den 8:e oktober. ♥


Efter det här, kommer jag inte att säga ordet "aldrig" igen. Man har dragit lärdom av detta och man ska aldrig säga "aldrig". Hoa är den som får mitt hjärta att slå, han får min mage att föda upp fjärilar och han får alltid mig att le vad han än säger eller gör. Han är min lycka. ♥"


Nhut Long Luu, jag älskar dig av hela mitt hjärta.

POSTAT I: Dagbok

... SUNLIGHT

Foto: Emelie / Iphone.


En ny vecka har fötts, och jag är hemma. Min mage har verkligen inte varit i balans sedan lördagskväll. Jag har tappat aptit, så jag lever i princip bara på jordgubbskräm och mjölk just nu. Huvudvärken är på också. Lite typiskt då det är soligt och vitt genom varje fönster, så att det känns lite o-skönt för mina ögon. Men trots detta så överlever jag. Det går MacGyver på kanal 9, hur länge ska serien sändas på teven egentligen? Det känns som serien har sänts i hela mitt liv. Lagom tråkig är den. Hundarna har däckat på golvet eller i föräldrarnas säng. Lilla Malva sover i "Hoas-fåtölj". Resten av djuren är någonstans i huset/ute. Jag bytte precis kanal till TLC, en av mina favoritkanaler. :)

 

I lördags var jag och Hoa annars iväg till IKEA och handlade det mesta till köket. Allt från startbox till rivjärn, soffbord, ett par täcken, fyra goa kuddar och flera grejer. Vi provade även på madrasser och bäddmadrasser innan vi bestämde oss för vilka så vi vet vilka vi ska köpa och hämta på måndag, då vi också ska hämta sängstomme, huvudgavel, tvättmaskin m.m. För varje dag som går, närmar inflyttningsdagen sig. Jag längtar efter att få montera upp sängstommen, lägga i madrasser, bäddmadrasser och sedan bädda allting, och till sist lägga sig där för första gången bland de nya kuddarna och täcken. Åh. :)

 

Vi hörs.

POSTAT I: Dagbok

... NEW DAY IN THIS LIFE


Foto: Emelie / Iphone.

Jag älskar min Iphone. Jag instagrammar varje dag med den, den är användbar varje dag, den håller mig sysselsatt när jag har tråkigt. Den har inte svikit mig en enda gång. Den har till och med fått mig att inte använda systemkameran varje gång jag vill ta bild. Alla som snackar att Iphone är värdelös eller om att den suger, släng er i väggen. :)

Ja, nog om mobilsnack. ;) Bilderna ovan visar hur min helg har varit, förutom bilden på mig själv som togs faktiskt för kanske ett kvart sedan. På något sätt är det extra mysigare att vakna till solskenet som tränger genom persiennerna, sådär lagom tidigt vid 8 eller 9 på morgon. :) Mysiga katter som gosar på köksbordet. Tända ljus som värmer upp rummet från min älskade fågelbur. Ja... Idag är det en ny dag, ny vecka, nya tag. Vi får se vad veckan har att erbjuda, har inget planerat för denna vecka heller... än.


Nu vill jag skriva ihop ett litet svar till Bella, som är flitig kommenterare när det gäller inredning. Det gillas. ;)

Bella, om "PÅ VÅR KÖPLISTA":

"Jag vet hur svårt det är med taklampor! Jag och joakim fick titta på lampor några gånger och vi diskuterade om det flera månader innan vi kunde hitta en till vardagsrum och en till köket. Lampor är nog det mest svårt jag vet! :D Men det låter ju jätte fint än så länge, det blir rolig se bilderna när ni har börjat inreda :)"

Mitt svar: Ja, förr brydde jag mig inte ens om hur lampornna skall vara. Men för ett tag sedan insåg jag att lamporna är en viktig del av inredning, de är en del av det som lyfter upp rummet. Vi vet iallafall vilken taklampa vi skall ha till köket och sovrummet, men inte resten av lägenheten. Väldigt beslutsångest-framkallande! Lite jobbigt, men vi kommer nog fram till något. Jo, det lär ta ett litet tag innan allt är 100% klart. Speciellt när vi får vänta på soffan, haha. :) Förresten, jag saknar att läsa dina ärliga, sanna, roliga, sköna ord via blogg. Jag vet inte om du faktiskt bloggar ibland även om du har din son i en ny blogg, eller inte. Du skriver ju om inredning ibland, det gillade jag... Jag saknar det, ska du veta. :) Kram!

Vi hörs!

POSTAT I: Hem & Inredning

... PÅ VÅR KÖPLISTA

Bilder: Mio, EM, IKEA.


God kväll. I fredags var vi som sagt iväg till Uppsala för att titta och provsitta några soffor. Vi var först på Chilli och provsatte lite, men ingen soffa tilltalade oss. Men vi fann många fina saker där, ni vet väl att Chilli har alltid snygga grejer? Sedan åkte vi till Mio och vi blev kär i den andra soffan vi provsatte, dessutom hade den ett bra pris också. Det fick bli den, Liverpool-soffan med divan på höger sidan, i svart. Den är 3sits + divan. Vi ville ej ha 2sits med divan, den passar bättre dem som bor ensam. Soffan är 304 cm bredd, lagom. ;) Vi beställde den i lördags via telefon, den kommer i slutet av mars så vi får bo utan nån soffa i ca en månad. Värt att vänta på en fin och skön soffa!

 

Sedan har vi haft lite svårt med att hitta soffbord eller tvbänk om känns "vi", men under helgen fann vi dem på nätet. Det kommer att bli dessa, finfint! Vi vill inte ha tvbänk som står på golvet, utan en vägghylla. Sedan är ju en go matta ett måste, en ryamatta i beige ska det vara. Sedan tänker jag mig en stor fejk-växt i ett hörn. Några toksnygga tavlor som får stå på en tavellist över soffan. Men ett problem... Lampa i vardagsrum! Det finns inte många som faktiskt är snygg. Vi får titta på plats i affärer och finna den perfekta lampan eller lampor. Vi vill hellre ha en stor snygg taklampa, men det är svårt att hitta en.

 

När det gäller köket har vi fyllt i en lista, det mesta förutom ett köksbord + stolar. Vi är tveksamma och har svårt att hitta, det får inte vara mindre än 130 cm i längd enligt mig! Haha, hoppas att vi hittar ett bra matbordspaket inom kort. Ja, jag orkar inte ens tänka på köksbord just nu...

 

Sovrum, vi vet precis vad vi skall ha men när det gäller resårmadrasser så måste vi provligga och så innan vi köper. Det blir under nån helg denna månad. Hallen och badrum, det är inget stort man behöver köpa till. Vi tar det som kommer och fixar/köper det som behövs till dessa rum. Hur det ska se ut har vi inte riktigt bestämt oss än.

 

Ja... 25 dagar kvar tills vi kan hämta nycklarna. :)

 

POSTAT I: Dagbok

... WE ARE ONE


Foto: Emelie / Iphone.

Äntligen fredag! Man uppskattar fredagar och helger något extra när man har arbete/praktik under veckorna. Det är som att få energi från ingenstans, det bara är där, liksom. :) Men ja, denna fredag börjar med att vara på DjurElit och jobba. När klockan slår vid tre, blir det att åka ner till Uppsala och möta älsklingen där. Vi ska iväg till några möbelaffärer och titta på soffor, blir spännande och roligt att provsitta. ;) Vi måste ju även kolla hur lång har soffan (den vi väljer) för leveranstid, så vi kan anpassa vid inflyttningen och så. Vi ska till bland annat som Chillistore (de har alltid snygga grejer!), MIO, Ikea m.m.

Jag avslutar inlägget med text av "We are one"-låten, från Lejon Kung.

As you go through life you'll see
There is so much that we
Don't understand

And the only thing we know
Is things don't always go
The way we planned

But you'll see every day
That we'll never turn away
When it seems all your dreams come undone

We will stand by your side
Filled with hope and filled with pride
We are more than we are
We are one

If there's so much I must be
Can I still just be me
The way I am?

Can I trust in my own heart
Or am I just one part
Of some big plan?

Even those who are gone
Are with us as we go on
Your journey has only begun

Tears of pain, tears of joy
One thing nothing can destroy
Is our pride, deep inside
We are one

We are one, you and I
We are like the earth and sky
One family under the sun

All the wisdom to lead
All the courage that you need
You will find when you see
We are one

POSTAT I: Dagbok

... 1 FEBRUARY 2012


Foto: Emelie / Nikon D60 - våren 2011.

Ordet "Februari" eller "February" blir bara så konstigt när man läser ordet om och om igen. Feb-ru-ari. Knäppt! Men annars låter det väldigt fint att det är februari idag. Min månad! Eller inte bara min, förstås... Men jag fyller iallafall år om 21 dagar, hihi.

Idag fortsätter jag med att lägga in kattfoder från Royal Canin på webbutiken. Genom att lägga in dem, lär jag mig och jag vet nu vilka som passar mina katter bäst om jag ska köpa mat från Royal Canin. Spero är den som äter, äter och äter. Han blir inte mätt på foder från mataffärer, så när jag bor på Ulriksgatan och katterna har flyttat in så får de äta Royal Canins mat hade jag tänkt. Så de blir faktiskt mätta på det. Det är inte så billigt direkt men värt då det bör räcka ett tag. 2 kg kostar ca 269kr, 4 kg kostar ca 400-500 och 10 kg runt 650 kronor här på DjurElit, priserna beror på vilket foder, för innekatter, utekatter, för den dräktiga katten, för den långhåriga, för den med känslig mage, light för den överviktiga, för hud och päls, m.fl.

Men dock kan man inte beställa hem foder från oss, det gäller bara dem som bor i närheten som kan hämta här i butiken. Men ni kan annars beställa allt annat härifrån, det är fortfarande inte 100% klart och webshopen ska ha en annan adress inom kort (inte som den heter nu) men över 800 olika produkter finns iallafall där.


I söndags sken solen fram och höll sig kvar tills idag. Men solen brukar försvinna under sena eftermiddagarna då den går ner men det måste vara rekord för detta år! Fortsätt så, skulle jag vilja säga till den självaste solen. Jag sitter annars här bredvid fönstret och ser att solen finns därute, medan lilla Lexa ligger på golvet och viftar på sin lilla svans medan hon tittar på mig. En liten sötnos! Nu får jag börja jobba, så ni får ha det så bra!

 

 





"The most beautiful thing you can put on a human is a smile."



- With Love -