POSTAT I: Dagbok

... THE LAST DAY


Foto: Hoa / Vinter 10-11.

Min sista dag på DjurElit. Jag har varit där i ett halvår plus 3 dagar nu och hjälpt dem med deras nyöppnade webshop. När jag slutar så har jag ledigt i sex dagar innan jag börjar på en ny praktik i Uppsala. Det blir intressant och se hur det blir på den nya praktiken. Och om DjurElit/Coralle klarar sig utan mig, men jag har skrivit hur man gör/sköter webshopen och order steg för steg på sju sidor samt 2 sidor av hur man bokar hämtning samt skriva ut frakthandling. Man får hoppas att de lär sig flytande av det. ;)

Solen skiner annars idag, men den kan gömma sig bakom molnen då och då. Det ser ut som vädret blir bättre och bättre. Men aprilvädret är inte riktigt över. Inte förrän i mitten av maj så kan man förvänta sig att snön inte kommer. ;)

Nu undrar jag vart min svarta solglasögon på bilden tog vägen... Den försvann efter Bulgarienresan, haha. Äh, det är bara att skaffa ny. :)

Ha en fin fredag, gott folk!

POSTAT I: Hem & Inredning

... INSPIRATION TILL BALKONG


Bilder: Via google.

Som ni vet så står vår balkong helt tom och naken. Väggarna där är vita och i mörk trä. Vilket betyder att jag vill ha mörka utemöbler för känsla av omboning. Någonting med soffa eller en hörnsoffa med dynor. Ingenting är spikat. Men golvet får gärna vara av trall, så man slipper betonggolv som skriker "kyla".

Jag vill absolut ha två stora växter. Eventuellt flera små växter som kan leva i skugga eftersom vår balkong ligger inte i söderläge. Solen skiner bara på en del av balkongen tidigt på morgon. En möbel som katter kan sitta på och titta ut, njuta, sova på. Flera ljuslyktor! Vi är mer sugna på grön- och turkosfärger som detaljer. Nästan som natur/medelhavsfärger till balkongen, ungefär. :)

Men det är svårt och veta, vi kanske vill ha så nu men hittar något annat sen. Men först av allt måste jag iallafall fixa balkongsnät först.

Är du/ni nöjd med balkong eller skiter ni i den? :)

POSTAT I: Foto: Övrigt

... PICTURES FROM BULGARIEN 2011

Foto: Veronica / Bulgarien 2011

 

Ikväll har jag äntligen fått några bilder från Vera, från Bulgarienresan i somras. Ni har ine sett bilder där jag blev tatuerad, ursäkta för min skitiga fot där haha. Och mitt konstiga sätt att sminka mig tydligen? ;) Jag hade aldrig blivit så bränd som jag gjorde där. Smörj alltid er efter en simtur i havet... Även om det står "waterproof" på. ;D

 

Foto: Veronica / Bulgarien 2011

 

Tack för bilder, Vera!

POSTAT I: Dagbok

... RAINY FRIDAY


Foto: Emelie / Iphone - 18 april

En regnig & snöig fredag... Tur att det är fredag idag så gör regn/snö inte så mycket. I onsdags var jag i Uppsala och besökte SISU Idrottsutbildarna, där jag skulle eventuellt ha mitt praktik. Jag har varit på DjurElit i ett halvår nu, och det ser inte ljust ut så, därför en ny praktikplats. Jag gillade stället där och personalen där var schysta! Utav det de sa, kände jag direkt att det passade mig. Så jag kommer att börja den fr.o.m 3 maj tills i slutet av juni, så får vi se om jag har vunnit deras hjärtan och får anställning, om det skulle bli så - då har jag ett jobb från augusti. Ni får då hålla tummarna och jag skall göra mitt bästa. Visa dem att jag kan. Innan jag skulle komma dit kändes det konstigt eftersom de sysslade med idrott, idrottföreningar och dylikt - jag som inte var en sportig människa. Men nä, det kändes faktiskt bra. De gillade mig, så det kan inte gå snett! Det låg dessutom bara 5 min med buss från Vaksala torg. :)

Men när jag skulle åka hem till Östhammar... Fyfan. Jag hade ett giltigt smsbiljett som skulle ta mig hem från Uppsala kl.15.15, och jag klev på bussen. Och vad? En gubbjävel till chaufför nekade, blundade och snackade på. Det är då man blir förbannad och tänkte "hallå?!" så förde jag mobilen närmare hans ansikte ifall han inte kunde läsa, han bara nekade och pekade mot kortläsaren. Jag hade aldrig i mitt liv upplevt att bli nekad till ett giligt smsbiljett? Jag blev förbannad och sa att jag var döv, att jag faktiskt inte kunde höra. Jag försökte få honom att ta fram en lapp och penna, för att fatta hur han tänkte. Han bara nekade, blundade, snackade och pekade mot kortläsare helatiden. Noll respekt. Diskriminering var det. Jag kokade av ilska så jag gav upp och hoppade av bussen istället. När jag väl kom hem så ringde jag till UL (Upplands Lokalstrafik, inte Ultraljud ;)) och berättade händelsen. De skulle föra min händelse vidare till en handläggare som har hand om ärende/diskriminering. Hoppas att gubbjäveln får en varning eller att han hade gjort så tidigare så jag var hans "sista varning" att han får sparken eller någonting. Vi får väl se om vi ser honom igen. Man blir ju bara arg av att ens tänka på honom, haha.  

Just nu har jag lunch, som består av hemmagjorda köttfärsbiffar med gräddsås och lingonsylt. Gott! Ha en fin fredag så får vi se vad helgen har att erbjuda. :)

POSTAT I: Dagbok

... KEEP THE LIGHT IN YOUR EYES


Foto: Emelie / Nikon D60 - 17 Juni 2009.

Jag har kommit in i en period där man drömmer sig bort till långklänningar och sommar. Oh my god. Jag har bara två, och jag skulle kunna skaffa 10 till. Jag är helt enkelt lost i långklänningar... Skulle vilja ha i rostfärgad, havsblå, beigemönster och så. Ballerinaskor också, då alla jag hade förstördes i somras. :D

Solen skiner idag, himlen är så blå den kan bli och mitt humör är på topp. Det blir att jobba i nån timme sedan drar jag ner till Uppsala! Ha en fin onsdag så avslutar jag inlägget med en låttext.


Your Guardian Angel

When I see your smile
Tears run down my face I can't replace
And now that I'm stronger I've figured out
How this world turns cold and breaks through my soul
And I know I'll find deep inside me I can be the one

I will never let you fall
I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all
Even if saving you sends me to heaven

It's ok. It's ok. It's ok.
Seasons are changing
And waves are crashing
And stars are falling all for us
Days grow longer and nights grow shorter
I can show you I'll be the one

I will never let you fall
I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all
Even if saving you sends me to heaven

Cuz you're my, you're my, my true love, my whole heart
Please don't throw that away
Cuz I'm here for you
Please don't walk away,
Please tell me you'll stay, stay

Use me as you will
Pull my strings just for a thrill
And I know I'll be ok
Though my skies are turning gray

I will never let you fall
I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all
Even if saving you sends me to heaven

POSTAT I: Hår & Frisyrer

... MAGIC IS SOMETHING YOU MAKE


Hej fina tisdag. Idag har det varit en rätt molnig dag, men det hindrade mig inte att promenera till Hemköp efter jobbet för att handla några grejer till korvstroganoff som blir middag idag, diskat, gjort rent i kattlådan m.m. Just nu befinner jag mig i soffan, under filten medan Flora sover på soffbordet samt Spero på divandelen av soffan. Älsklingen är inte hemma förrän vid sextiden.

 

Imorgon blir det en kort dag på jobbet sedan ska jag åka ner till Uppsala för att titta på min eventuellt andra praktikplats, på SISU. Vi får se vad jag känner när jag och en från SIUS har varit där, och om det är något för mig.

 

På sistone har jag sett hur ljust mitt hår håller på och bli. Jag färgade håret mörkt i januari (se bild nedanför), tre månader senare är mitt hår ganska ljust som på bilden som togs imorse. Och det var inte ens toning. Galet. Det är samma sak ifjol, jag hade färgat håret brunt maj 2011 och i slutet av juli var jag typ blond. Man begriper verkligen inte sig på håret! Men så länge håret ser naturligt ut så är jag nöjd. :)

 

Ha en fin tisdagskväll!

POSTAT I: Dagbok

... WHERE'S THE SUNSHINE?


Foto: Emelie / Iphone

Redan torsdag... Åh, så är det fredag imorgon. Alltid härligt. Glömde visa att jag fick av syrran en kruka med "Hope" på, precis likadan som jag har med "Love" som jag fick av mormor. Och så en vit orkidée. Skall nog skaffa "Faith" också längre fram så det får stå tre stycken orkidéer i vardagsrummet. :) Bättre bild på blomman och krukan kommer en annan dag, eller när jag kommer ihåg. :)

Igår kväll beslöt jag och Hoa att bada Flora & Spero... Vi började med Flora. Gud, man kan knappast hålla sig själv från att bli blöt när det gäller Flora. Hon gillar verkligen INTE det. Spero var någotlunda lugnare men han gillar inte det heller. Har även klippt deras klor, nu behöver det inte göra ont när Flora myser på ens mage eller något så!

På sistone har det bara varit regnigt och grått här i Östhammar. Lite dött och man blir ju lagom trött utav detta. Förhoppningvis vänder det sig och solen kommer fram igen. Ha en fin torsdag! :)

POSTAT I: Övrigt

... WHAT ARE WORDS



Min syster hade berättat om honom, Chris Medina och jag kollade lite. Gud, så fint! Han hade precis friat till sin tjej, och sedan var tjejen med om i en bilolycka och blev hjärnskadad. Han stod vid hennes sida dag efter dag, natt efter natt. Vad är finare än det här? Texten nedanför är till hans fästmö, Juliana. Något som berörde varje människas hjärta. Till och med mitt.

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I'm forever keeping my angel close

POSTAT I: Dagbok

... DIKT FRÅN DEN 5 NOVEMBER 2010

Jag fann denna texten, som jag skrev den 5 november 2010. :)

"Jag var någonstans i mina drömmar
När denna höstnatt kom bland de nakna träden
Mitt huvud vilade på kuddarna, min kropp låg under täcket
Klockan var 01:08

Alldeles mörkt med svaga gatulyktorna utanför sovrumsfönstret
De gula löven flög långsamt över gatorna denna natt
När ditt sms kom

"Hallå... Jag älskar dig"

7 timmar och 7 minuter senare log jag"


POSTAT I: Dagbok

... PÅSKHELGEN


Foto: Emelie / Iphone.

Nu var påskhelgen förbi. Den var mysig. Syrran med sin familj kom ut hit till Östhammar. Isak har blivit rolig, med sina grimaser att jag skrattade vid frukost när han satt och gjorde grimas ungefär som bild nr2 men med ena ögat stängt, det såg bara så roligt ut. Han ser även väldigt gullig ut när han rynker ner ögonbrynen och ser väldigt allvarlig ut som i "vad fan?". Precis som syrran hade sagt, att han är väldigt klåfingrig och typ klätterapa. Han ville knappt sitta stilla när jag matade honom mellanmål häromdan, haha. :) Vi åt annars självklart påskmat och sånt, även igår måndag då Hoa ville oxå äta påskmat så vi åt det. Kommer att få äta det igen till lunch, det är förhoppningvis sista gången nu. Ja, ni får ha en bra tisdag!

POSTAT I: Dagbok

... BEAUTIFUL DAY


Foto: Emelie / Nikon D60 / Juni 2011

Äntligen torsdag, sista arbetsdag innan påskledigheten börjar! Senare i eftermiddag kommer Elin och hennes familj. Igår åkte jag och Hoa ut på landet för att hämta Isaks resesäng och matstol, hehe. De skall sova över hos mig en natt, sedan hos föräldrarna. :) Det är sjukt att ens se på dessa bilder ovan, det ser inte ut som Isak. På lördag blir Isak 10 hela månader, åh. Jag längtar efter att få se Isak leka runt hemma hos mig. Ska nog försöka fota lite, kanske... Hehe. :)

Ha en fin påskhelg!

POSTAT I: Dagbok

... LILJOR PÅ KÖKSBORDET


Foto: Emelie / Iphone

Hej fina tisdag, vårsolen skiner och låter varenda jäkla snöflinga på marken att smälta. När jag hade klivit upp och skulle rulla upp rullgardinen igår morgon, och jag såg ett hemskt väder utanför fönstret. Hela Östhammar var alldeles vit och det var snöstorm. Jag kunde inte tänka mig att gå hela vägen till jobbet i detta väder! Så jag fick ta buss och kliva av nästa busshållplats, haha. Vart jag än gick så fick jag stormen rakt in i ansiktet. Jobbigt! Men idag är det soligt, så jag är lagom nöjd. :)

Jag och Hoa var iväg igår och handlade för veckan då passade jag på att skaffa vit-rosa liljor att ställa i köket. Det känns mer... mysigt och hemtrevligt då. Och väldoftande. :)

På torsdag åker Hoa hem ner till Skåne, det lär bli lagom tomt utan honom men han ska passa på nu när det är en lång helg. Min syrra och hennes familj kommer ut till Östhammar under påskhelgen så det lär vara mysigt! :) Jag längtar att få träffa Isak och se vad han har utvecklat med, gulla med honom och ja helt enkelt vara med honom. :D

Ha en fin tisdag!

POSTAT I: Mitt hem

... VARDAGSRUM & KÖK

Foto: Emelie / Nikon D60.


Ja, nu får ni se vårt vardagsrum som vi är nöjd med än så länge.
Jag är inte riktigt klar med hyllan, då jag vill ha fler i samma sorter som "Do more of what makes you happy"-stilen. Happiness-tavlan får stå där tills jag vet vart jag vill ha den. :) Vi skall ha två prydnadskuddar till, grå och röd med stjärna på. Spegeln skall in till sovrummet när tapeter har väl kommit på väggarna, vilket sker under vecka 15 sa dom. Nu är vi "tom" på idéer om vad som ska få flytta in sedan. Väggarna är ganska tomma utom hyllan, så... :) Den lilla korgen mellan fönstren och soffan, andra bilden är förstås bädd för Flora & spero om ni undrade. Mysigt med fluffigt bädd intill elementen ju...

Nu är vår taklampa i köket på! Tänkte inte på att fota endast lampan, men ni ser väl? Men jag kan fixa bild om det så önskas. Vi har även satt upp en enkel lampa i hallen som tyvärr är oviktig nog att visas, haha. :)

 

Just nu ser jag att det snöar för fullt utanför balkongen. Det är ju självklart, April är ju April, vilket betyder en hel del aprilväder... Bara att stå ut, antar jag. Snubbarna från måleri skall komma under vecka 15 och tapetserar äntligen om vårt sovrum och köket till vita väggar, därefter kan jag äntligen sätta upp min spegel och ett par hyllor i köket! Vi har verkligen gjort lägenheten fin ganska snabbt, på en månad bara... Haha. Det gillar jag. ;)

POSTAT I: Mitt hem

... MER BILDER PÅ LÄGENHETEN

Foto: Emelie / Iphone.


Nu kommer det ett hav av bilder på lägenheten! Ovan ser ni vår tvbänk, som vi bara älskar. Praktiskt då man kan förvara grejer i den och så är den väldigt stilren. Kablarna från teven skall återgärdas inom kort. I fredags var vi i Uppsala och handlade småsaker på IKEA, som denna vägg-tidningställ. Väldigt praktiskt OCH förvaringsmart, då vi förvarar där våra räkningar/post m.m. Och så min älskade filt från Chilli, så himla gosigt att bara ligga i soffan med den. Filten hittar ni på Chilli, för 199 kronor och det finns flera olika färger att välja på. :)

Photo: Emelie / Iphone.


Ja, här ser ni en liten utveckling i vardagsrummet. I början fanns det endast soffbordet och smågrejer där, sedan kom äntligen vår soffa som jag monterade ihop. Dagen efter anlände mattan! Bättre bilder kommer efter detta inlägg. :)

Foto: Emelie / Iphone.


Som jag sa tidigare i veckan så skulle jag fixa kattlådeshus OCH sittbänk av ett väggskåp. Klart, fixat och donat! Väggskåp, matta, rostfri spade och kattlåda kostar total 408 kronor. Kattsand tillkommer självklart sedan... Men annars är det billigt och smart kan jag lätt säga. :) Det fungerar perfekt för mina katter. Min kära far hjälpte till att såga ut öppningen, sedan tejpade jag runt öppningen med svart tejp så att det ser snyggare ut. Jag älskar dem som uppfann denna smarta idén!

Foto: Emelie / Iphone.


Eftersom jag ville ha underlägg, som är snygg och anpassat efter mått till platsen jag hade tänkt matskålar skulle vara. Så jag mätte och skissade upp, visade upp den för farsan och han fixade. Sedan köpte jag vaxduk för 20 kronor. Klart, fixat och donat! Perfekt! Katternas ursnygga matskålar och vattenfontån, som har tre olika höjder. Flora och Spero dricker ovanligt mycket mer än vad de brukade göra förr. I love it!

 

Vad tycks?! :D





"The most beautiful thing you can put on a human is a smile."



- With Love -