POSTAT I: Dagbok

... DÅ FRÅGADE HON "VILL DU FORTSÄTTA HÄR I HÖST?"


Foto: Malin / Nikon D60 - Mars 2011

Så löd frågan när jag satt mittemot min chef Anki och handledare Siv. Precis innan sa chefen att både hon och de andra är jättenöjda med mig, och frågade om jag var det. Det fanns ingen tvekan om att jag var nöjd med mitt jobb på marknadsavdelningen, så jag sa ja. Då frågade hon "Vill du fortsätta här i höst?". Då förstod jag. Hon erbjöd mig anställning.

Under en och samma sekund tackade jag ja. Äntligen!!! Jag har varit och gått vilse under 2½ år, det är rätt vanligt bland de unga. Jag var en av dom. Jag var även en av dom som inte ville ta ett jobb man inte trivdes med. Det skulle vara ett jobb där man ska tycka är kul att jobba med. Det fick jag.

Fr.o.m 1 augusti är jag anställd på SISU Idrottsutbildarna, inom marknadsavdelningen. Jag kan helt enkelt tacka Siv Jansson via SIUS, det var hon som tänkte på mig när hon hörde om det här jobbet. Hon var t.o.m vän med chefen här. Hon är alltid nåbar och svarade alltid snabbt när jag mailade/smsade ifall det var något. Nu har både jag och Hoa arbete, tack vare henne.

Jag ska fortsätta med praktiken tills midsommar, sedan har jag semester hela juli. Det ska bli skitbra, det här!

Äntligen. :)

POSTAT I: Livet

... EN DEL AV MITT SENASTE ARBETE


Indesign av mig, maj 2012.

Här kan ni se vad jag har jobbat med sist, en informationsfolder till Idrottsfritids. Framsida, baksida och så själva informationen. Gjorde även en plansch till 33 olika skolor med sitt namn. Jag får höra av min handledare att de är jättenöjda med mig, och imorgon blir det ett litet möte där vi ska prata om hur det känns och så. Som det ser ut nu, så lär de säga ännu mer positiva saker. Men att få veta om de erbjuder mig anställning blir nog inte förrän runt vid midsommar. Lite långt kvar dit. ;) Men man vågar ändå inte hoppas för mycket, förvänta sig för mycket. Mycket kan hända. Nåväl, ha en trevlig tisdag!

POSTAT I: Foto: Djur

MILAN & MOA

This is love.

POSTAT I: Dagbok

... RAIN OF PICTURES

Äppelträden har aldrig blommat så mycket förr tyckte vi alla i Björnäs.


Vi alla. Pappa som är redan brun, en väldigt glad mamma, världens sötaste pojkvän och jag gömmer mig bakom Milan.


Grönskan lyfter fram vår sommarglädje. Princesstårtan smakade utsökt.



Milan har redan börjat gå omkring och utforskar världen. Han tränar sin balans, och har börjat försöka tvätta sig själv. Han är busig mot sin mor, Moa. Han är i den periodenn då han sitter och stirrar på kameran som åker fram, man kan ju tänka sig att han tänker "Vad är det för en stor svart sak?" som klickar en efter en. :)


Livet rullar på.

POSTAT I: Dagbok

... FOLLOW YOUR HEART

Jag är verkligen usel på att blogga nuförtiden. Det är praktik som gäller just nu. När jag väl har ledigt, så spenderar man ju helst tiden genom att bara vara. Men ikväll har jag lust och blogga samt visa några bilder tagna med iphonen vad som skett under den senaste tiden. :)

 

Som ni vet så byggdes utesoffan till balkongen, att jag ska måla den vit m.m... Nästa projekt är alltså att fixa dynorna som jag ska kika på IKEA nästa helg samt ev. sy om dynorna jag köpte för 78 för både till kuddar. Det går långsamt framåt, man måste ge det lite tid för att det ska bli bra.

På sistone har det verkligen exploderat därute, grönskan vällde fram och äppleträden blommar för fullt. Nyckelpigor trivs på bladen. Kvällsolen värmer en. Långklänningar har haft sina premiär, på tal om långklänning - måste verkligen skaffa fler för en har tydligen "krympts" efter att ej ha använts på länge. Jag hittar nog några inom kort. Grill hos föräldrar på landet under en lördagseftermiddag är aldrig fel och så får man ju gosa med kattungen Milan som växer fort! På tisdag blir han 4 veckor gammal. Bilden på mig och Milan togs idag. :)

De första bilder är då han var 1 och 2 veckor gammal, och de två sista togs från tidigare idag. Han tar sin promenad utanför lådan då och då, han luktar gärna andras fötter. En liten sötnos, helt enkelt. :)

 

Den här helgen blev/blir att fira mamma på morsdag, hon fick en vit snygg trädgårdslykta av oss som hon blev verkligen glad för. Hon fick den i förskott. Imorgon ska vi ut till landet igen för att tvätta bilen som är skitig av pollen och allt annat, Hoa ska fixa nån platta till sitt skrivbord, fika med föräldrar, tvätt mellan 14-18. Nästa helg blir det att åka och handla på IKEA tror jag + present till Isaks 1årsdag. Nästnästa helg blir det att åka och fira Isak. Vi får helt enkelt fullt upp flera helger framöver nu. Men det gillar jag!

 

Ja... Jag följer bara mitt hjärta och lever som jag gör just nu. Att leva och bli inspirerad av allting. Jag återkommer en annan dag. Kanske imorgon. Har tänkt mig ta med kameran ut på landet och fota lite... För att ni ska kunna njuta av mina bilder, som ofta var uppskattade. Det har varit dåligt på sistone, men jag försöker göra en ändring på det här. Till er andra, följ ert hjärta. Vi hörs!

POSTAT I: Hem & Inredning

... SOFFAN PÅ PLATS


Foto: Emelie / Nikon D60

Mitt på dagen åkte vi ut till landet igen för att börja bygga soffan. Vi bestämde storleken, såga bort, fixa fram plywooden, mätt, sågat och skruvat fast innan vi körde hit den. Där är den! Så mycket hemtrevligare i balkongen! Jag skall måla soffan till vit senare i juni, det kommer att bli sjukt fint att jag blir ivrig. ;)

Jag måste bara hitta madrass eller något sorts av dyna att ha på, sedan skaffa flera kuddar. Jag har inte ens bestämt hur bordet skall vara, om det ska vara anpassat att vi kan äta eller bara att ha det där med prydnadsgrejer? Blir att fundera vidare. :) Nu kan katterna eller vi få ligga/sitta på utesoffan och bara vara, njuta av den friska luften.

Det är långt kvar av projektet, men det tunga är slutfört. Jag ser fram emot att fixa smågrejer och hur det blir i slutänden.

POSTAT I: Mitt hem

... DET GÅR FRAMÅT


Foto: Emelie / Nikon D60

Det går framåt med balkongen, kan jag säga. Sedan Hoa fick det fina trädet, var det bara att börja på riktigt! Större kruka, planteringsjord, trädgårdsvantar m.m... Jag planterade om trädet i den större krukan, men det såg så tomt ut bland jorden så jag köpte några blommor samt en blomlåda. Jag planterade ner dem och blomlådan skall stå på väggen. Min kära pappa skall fixa upp dem imorgon då han kommer med lastpallar och fixa dem till en soffa. Men innan dess ska vi åka ut till föräldrar, fixa storleken på den och grejer som ska hålla upp blomlådan. Jag är även grymt sugen på att köpa fler blommor... De är ju nästan gratis? Det ska vara mycket mer än vad det är nu. :)

Jag tittade lite hemma på landet efter något att ta med till balkongen. Då fann jag den här piedestalen som var vit och sliten, perfekt var den så den fick flytta in där. Jag ska bara hitta den perfekta växten som får stå på toppen. Något grönt hade jag tänkt mig. :) Jag måste också hitta min lilla pall som jag gjorde i grundskolan, och måla om den till vit. Den kommer att sitta skitbra, vet jag. Det gäller bara att hitta den imorgon!

Ja, under helgen fortsätter balkongsprojektet.

POSTAT I: Livet

... VAD JAG GÖR PÅ SISU



Jag tänkte om det fanns några som inte riktigt fattar vad jag gör på SISU, så jag passar på och visa ett exempel. Denna plansch gör jag nu och skall slutföra den idag genom att sätta dit texten, om inte några ändringar sker. :)

Ha en fin måndag /Emelie

POSTAT I: Mitt hem

... MITT PROJEKT: BALKONG

Foto: Emelie / Nikon D60


Som några vet så har jag tagit mig an balkongprojektet. Jag har inte kommit så långt ännu, men helmatta i grått är på och balkongnätet är uppe. Det är allt som finns där, förutom ett par lådor så att Spero eller Flora kan sitta och titta ut vad som händer bland tallträden utanför.

 

Än så länge är det tomt och ser kallt ut i balkongen. Jag ville bygga något eget och personligt till den. Så jag surfade och sökte inspirationer. Jag fann till slut en länk, där en person hade byggt en hörnsoffa av lastpallar. Blev genast inspirerad av inlägget, så det är exakt så jag ska göra. Bygga en hörnsoffa av lastpallar. Det var inte lätt att hitta lastpallar, men jag hade tur som fick flera gratis från min förra praktikplats. Idag har jag varit hemma hos föräldrar där mina lastpallar finns, kollade och valde ut. Nu ska det bara sågas bort 20 cm sedan kan de flytta in balkongen och blir sedan klädd av plywood för att dölja pallarna. Därefter blir det att fixa småsaker som skummadrass att ha som dyna, tyg, kuddar, växter, krukor m.m... :) Jag är sugen på att ha en fejk stor bambuväxt att ha där, sedan ha den inne under vinterhalvåret. Det får ta sin tid som krävs, i slutänden blir det förhoppningvis som jag tänkt mig. Hoppas jag. :)

 

Länken till "Bygga soffa av lastpallar".


Jag kommer att ta bilder under och efter byggandet. Det kommer att bli kanon, tror jag! Ha en fin söndag!

POSTAT I: Foto: Djur

... MY LITTLE LION, SPERO

Tidigare idag fotade jag lite på Spero i balkongen. Han är alltid så lätt att fota, men Flora... Nästintill omöjlig och ofta failed pictures, typ! Men ja, alltid fint med vit bakgrund. :)


/Emelie

POSTAT I: Dagbok

... 10 MAY 2012

Foto: Emelie / Maj 2011


Idag är det ingen vanlig dag eftersom min syster Elin fyller år idag. Tusen grattis! :) För ett år sedan låg även Isak kvar i magen hennes. Jag, Hoa och halvsyrran + barnen åker ner till henne på lördag och fira. :) Sedan är det älsklingen som fyller år, på onsdag! Därefter, Isak den 7:e juni. Favoriter som fyller år på en månad. Dyr månad. :)

 

Men annars, imorse vaknade jag med ett huvud som höll typ på att sprängas. Ni vet känslan, va? Ett spränghyllt huvud och gjorde ont att ens öppna ögonen. Men det gick över efter att ha somnat om. Skönt! Annars går det väldigt bra på min nya praktikplats hos SISU, jag håller nu på och göra affisch till Sports Camp Uppsala och skapa QR-kod till affischen.

 

Hur går det med lägenheten annars? Det har stannat av ett tag, men Hoa har sitt projekt där han ska skaffa ett skrivbord och pysslar ihop en dator. Jag har mitt projekt, balkongen. Jag vill nämligen bygga en hörnsoffa av lastpallar, haha. Låter konstigt men det blir mysigt! Hoppas bara att jag faktiskt genemför det jag tänkt mig.

 

Ha en fin torsdag!

POSTAT I: Dagbok

... MIN LÅNGHELG SOM VARIT

Foto: Emelie / Hemma hos fld - Sommar 2011


Nu har jag varit ledig i sex dagar. Under tiden jag var ledig har man varit hemma hos föräldrar på landet, hjälpt till och kört fram utemöbler. Ätit grillat mat. Åkt iväg till Uppsala och skaffat golvmatta i grått till balkongen, mycket varmare för fötterna nu. Igår fick jag mitt balkongnät, så pappa skall komma nångång under eftermiddagen och sätta upp den i balkongen så katterna får gå ut dit. Jag måste bara fundera ut vad för möbel som skulle passa in och är användbar samtidigt katterna kan använda den som sittplats för dem och titta ut mot tallskogen här utanför. Inget klätterträd, iallafall.

 

Kom gärna med tips om ni har något!

 





"The most beautiful thing you can put on a human is a smile."



- With Love -