POSTAT I: Dagbok

... LIVE YOUR DREAM


Foto: Emelie / Iphone.

Hej tisdag! Idag vaknade jag alldeles utvilad.
Det är aldrig dumt att somna vid tio och vakna vid halv åtta. :)

Igår var min syster lite gullig som satt och tittade på olika soffor, köksbord, stolar, köksgrejer m.m... Åt oss fast hon hade inte ens behövt göra det. Haha, det är ju alltid extra kul att få titta och drömma hur det ska se ut kan jag ju tänka mig. På fredag ska jag och Hoa iväg och titta på soffor, vi såg en jättefin på Chillistore och en som Elin tipsade på IKEA. Vi vill inte ha "liten soffa" utan den ska vara lagom stor. Vi får se på fredag om den är lika snygg i verkligheten och om den är mjuk nog att sitta och mysa i. Vi måste också planera in vilken helg vi ska köpa hem möbler, m.m... Jag vill gärna shoppa redan nu inredningsgrejer men jag får vänta snällt ett par veckor till.

Vi ska måla om lägenheten, ja men vi har inte bråttom att måla alla rum direkt så vi börjar med sovrummet först och fixa de jäkla mintgröna köksluckorna. När vi har lust och tid så målar vi nästa rum. Som väggarna är nu, är de faktiskt ganska fina så de kan få duga ett tag till innan de blir vita. :) Jag måste även fundera på vilken köket ska få för accentfärg, även de övriga rummen. Jag har mailat med några frågor till Östhammarshem om lägenheten så att jag vet lite mer hur vi ska göra sedan. :)

Men först av allt måste jag snart börja packa ner och städa i mitt nuvarande rum. Det finns så många saker i väggskåparna och sortera kläder, vilka som ska följa och vilka som ska åka mot soptippen och dylikt. Sedan får vi se vilka möbler som får följa med till lägenheten, det blir iallafall inte mycket.

Ja, det är en hel del som pågår i mitt huvud just nu inför lägenheten, haha. Ja... Nu får det räcka med babbel. Sköt om er så hörs vi!


POSTAT I: Dagbok

... THE HEART MELTS LIKE A WATERFALL EVERY TIME HE'S SMILING

Foto: Emelie / Iphone.


Veckan som varit, den har bara flugit förbi! I torsdags kväll beslöt jag och Hoa oss att sticka ner till Stockholm efter jobbet, för att sova över hos min syster Elin, Peter och så Isak! Det har varit mysigt. Självklart pratade jag och syrran om lägenheten, hihi. Hon ville få en "klar" bild i huvudet om hur jag och Hoa vill ha och vad vi har för smak. Vi satt i soffan med rött vin och pratade om allting. :) Imorse väcktes jag av Isak vid 08.15, där satt han fundersam och sådär lagom allvarlig på min mage men efter lite frukost för honom blev han lagom busig. Han skrattar när jag säger "plopp!" eller när jag frågar om han är busig. Jag kan lätt lova att varje människas hjärta smälter som ett vattenfall varje gång Isak ler. Man vill bara säga till honom att han får aldrig, aldrig och aldrig sluta att le, om så någonsin. :)

 

Efter att ha sagt hejdå till gullungen, syrran och Peter så drog vi hemåt. Men vi passade på att stanna vid vägen för att titta in på EWE Möbler där de hade soffor, sängar, hallmöbler och köksmöbler. Vi två dog för ett köksbord med fyra stolar för ett pris, det ser ut som det kanske blir dessa. När det gäller soffor, så har vi faktiskt hittat en men vi får fundera lite mer gällande soffor. Jag gillar't!

 

Just nu sitter Hoa och tittar på fotboll, jag sitter här i soffan med Selma bredvid mig och Spero på ryggstödet med sådär hög spinnande som alltid. Jag lär bli kvar här ett tag till innan jag beger mig iväg mot duschen och sängen senare ikväll. Ha det så fint så hörs vi.

POSTAT I: Dagbok

... WHITE DAY

Foto: Emelie / Nikon D60.

 

Idag var en sådan dag då marken bländar en i ögonen. Så alldeles vit oh det föll långsamma snöflingor från himlen och det var inte så kallt heller. Alldeles lagom mysigt!

 

Jag var iväg på jobbet i några timmar och sedan fick jag sluta för dagen för att bege mig iväg till Tandhörnan på Drottninggatan för att få tanden lagad. Fick det hela bekräftat att en bit av tanden var borta, jag fick till och med se den jäkla tanden på teven i taket, haha. 20 långsamma minuter senare var tanden lagad och jag var blodig i munnen. Vid kassan försvann 1240 kronor. Nu får jag se till att inte förstöraen enda tand resten av livet. ;)

 

När man väl var hemma så passade jag på gå ut och fota litegrann, och njuta av den friskaluften här på landet. :) Just nu sitter man och myser i soffan medan min systerson Rasmus sitter och tittar på Nickelodeon på teven. En lugn torsdag, helt enkelt!

 

Ha en fin torsdag, gott folk.

POSTAT I: Dagbok

... ULRIKSGATAN 28


Bild: Planlösning på vår lägenhet i Östhammar.

Igår strax före tolvtiden smsade älsklingen och sa "lägenheten är vår!" efter att ha väntat i evigheter. Äntligen!

Vi kan egentligen flytta in redan i februari om vi vill men vi väljer 1 mars för att spara pengar inför möbler och inredning. Jag hoppas verkligen, verkligen att det finns möjligheter att få byta köksluckor till vita och måla väggarna vita annars kan vi nog fixa det på egen hand. Vi har ungefär 1 månad på oss att planera, handla, m.m och så fyller jag år 1 vecka före inflyttningen så det är ett perfekt läge att önska sig inredning! ;)

När vi väl bor där, kommer allting att vara enkelt. Jag kan promenera till jobbet + spara 670 kr per månad pga busskort och Hoa kan välja mellan tre busshållplatser att kliva på eller kliva av till/från jobbet. :) Vi bor precis mellan "allting" kan man säga, hehe. :)

Äntligen efter 2½ år kan jag flytta hemifrån. :) Vi hörs!

POSTAT I: Hår & Frisyrer

... GOODBYE, THE RED HAIR


I början av oktober såg jag ut såhär, precis efter frisörbesöket. Väldigt rödhårig...



... Igår, 21 januari, färgade jag håret till hasselnötbrunt. Varken för mörkt eller ljust. Mycket nöjd kvinna här. Jag känner att färgen passar min hy och mig, helt enkelt. ;) Jag testade den där nya mousse-färgning. Jösses, det var så lätt att fixa det på egen hand och lätt att faktiskt lägga färgen i hela håret!


På tal om håret. Häromdan upptäckte jag hur mycket mitt hår hade faktiskt växt på tre månader, efter senaste frisörbesöket. I början av oktober hade jag ganska kort men långpage, och något kortare lugg. Under november började jag använda Ricinolja (vissa av er har säkert hört talats om den), 1 månad i rad, 2 gånger i veckan och då lät jag oljan sitta i håret 30 minuter. Enligt mig, så kunde man inte se resultatet i början mer än hur sjukt mjukt håret blir efter att ha tvättat bort oljan. Mitt hår är annars inte typen som växer mer än 1 cm per månad utan att det växer sjukt långsamt. Men först i veckan, efter att ha bilder så insåg jag att oljan faktiskt har gjort sitt på tre månader. Låt bilderna tala för sig = Längre, fylligare. :)



Det är otroligt nog att det är mitt hår som faktiskt har växt något enormt. :)

POSTAT I: Dagbok

... YOU'RE BEAUTIFUL WHEN YOU'RE YOURSELF


Foto: Emelie / Iphone.

En ännu vecka har redan flugit förbi och återigen är det fredag idag. Jag sitter här på jobbet och det är så tyst här runt mig på kontoret. Lite sådär morgontyst innan andra i personalen kommer då butiken öppnar vid tio. Jag har absolut inga planer inför helgen, jag tänker bara vara och njuta av helgen medan den varar. Dock har jag mina planer att lämna mitt röda hår på egen hand, och boka en tid hos Hamnfrisören till nästa vecka eller om ett par veckor då topparna börjar bli kluvna har jag upptäckt för några dagar sen. Bort med kluvna toppar så att mitt hår kan få fortsätta växa!

Annars är det idag Östhammarshem bör höra av sig till oss, om inger händer på hela förmiddagen så får jag ringa upp och kollar läget, om de inte hade glömt bort oss! :( Det tar väl inte så himla lång tid? Om man jämför med Öbo förr, så fick man veta beskedet på typ ett kvart. Och det här, snart två veckor. Lite sjukt. ;)

Ha en trevlig helg så hörs vi.

POSTAT I: Inköp

... MOBILVÄSKA


Bild: Wearit.se

Min nuvarande fodral för iphone är alldeles för sliten och zebramönstret i svart/rött är bortslitet att bara den vita grunden under tittar fram nu, haha. Men eftersom jag alltid har min mobil i nån fodral så beslöt jag att klicka hem en mobilväska för den slitna istället! Dessutom är det snyggt med en i läder, hihi. Den bör dimpa i brevlådan imorgon eller om ett par dagar. Emelie gillar't. :)

POSTAT I: Ordspråk

... A SMILE IS NEVER UGLY, ALWAYS BEAUTIFUL


Igår kväll låg jag i soffan med en inredningstidning, någonstans där i tidningen åg jag citaten som löd såhär ovanför. Det finns en poäng i det, det är aldrig fult när någon ler. Det spelar ingen roll vilken typ människa det är, ett leende är alltid ett leende. När personen ler så är det glädje vi känner och det är då vi ser vackerheten i leendet.

Förresten, god morgon! Jag befinner mig på jobbet och som vanligt fanns det alltid en eller en annan hund som vill komma fram och hälsa på så fort jag kliver genom dörren. Det är bara så mysigt. Det är så grått därute, och det har varit så flera dagar. Solen tittade fram kanske bara 5 minuter sedan försvann den. Jag är en av dom andra som har tröttnat på grått, slask och storm. Jag längtar tills solen börjar skina, se våren växa upp ur jorden och bland träden. Känna på vinden hur den förvandlar från kall till varm. Ljusare tider. Åh, bara vi står ut i nån månad till sedan är våren här. Och kanske fler leenden? :)

Vi hörs.

POSTAT I: Hem & Inredning

... FINALLY!

Foto: Emelie / Nikon D60


Äntligen sitter fågelburen ihop, sådär vit och fin!

 

Jag åkte självklart och köpte ett par små ljusblock, som inte alls tar upp platsen i buren. Jag skall köpa gigantiska blockljus lite längre fram. Men jag är nöjd till 100%. ;)

 

Imorgon är det äntligen en ny vecka, då kan man förvänta sig svar med besked från Östhammarshem om vi får lägenheten eller inte. Vi väntar otåligt... För vi vill gärna planera, göra en budget på vad man ska handla och dylikt till lägenheten, om vi nu får den.

 

Ha en trevlig söndagskväll. :)

 

POSTAT I: Hem & Inredning

... FÅGELBUR MAKEOVER



Foto: Emelie / Iphone.


Idag befann pappa sig inne på verkstaden i större delen av dagen så jag passade på att gå ut dit med fågelburen för att spraya den i matt vit. Det tog bara 1 minut sedan var det klart. Vilken skillnad, när den var grön och rostig så såg den lite... livlös ut. Efteråt såg den så mycket bättre ut och väldigt snygg! Visst är det extra snyggt med lejonfötterna? Den torkar nog klart imorgon till 100% så jag funderar på att åka iväg och köpa några blockljus imorgon för att inviga den. För att se hur den såg ut innan så kan ni klicka in här. :)

POSTAT I: Dagbok

... FRIDAY MAKES ME FEEL GOOD


Foto: Emelie / Iphone today.

Yes, fredagar får alltid mig att må bäst för då vet man att helgen börjar så fort man slutat för dagen. Då får man äntligen tid till att gå över till verkstaden och måla fågelburen, eller ja, spraya och eventuellt inviga den med några ljusblock nån gång under helgen? Man ska också ta och hjälpa Hoa med att fota & sälja sin kära skrotbil, eller åtminstone reservdelar av den. :)

För ett par veckor sen beställde jag en personlig almanacka 2012 och fick mail igår att den bör dimpa ner i brevlådan idag. Det hoppas jag, för då kan man skriva upp viktiga dagar och planering. Just nu kör jag det mesta in i mitt huvud, inte alltid bra. Hihi. Den ser ut såhär:


Jag ville inte ha nån färg alls, vill inte behöva tröttna på och glömma bort den - så det fick bli vitt med fjäder. Fräsch, snygg och stilren. Hihi. :) Jag valde medium i storlek, totalt gick det på 295 spänn. Från PersonligAlmanacka - ifall ni också behöver/vill ha. Dock tar leveransen sin tid, men värt att vänta på.

Ha en bra fredag den trettonde!

POSTAT I: Hem & Inredning

... SVART & VIT INREDNING


Kollage / Bilder från Jotex och Ikea


Jag tänkte om jag skulle plocka ihop inredning som är svart och vit. Något som jag skulle kunna ha. Jag är mest kär i trådskål, haha men annars gillar jag förvaring för bröd, tvättmedel och tidningar. Gosig matta (ryamatta) ska det ju vara, så att fötterna får gosa litegrann. ;)

Vi väntar fortfarande på besked från Östhammarshem om den är vår till 100%.
Förhoppningvis kommer beskedet idag eller senaste imorgon hoppas jag! Vi hörs
!

POSTAT I: Foto: Övrigt

... STJÄRNORNA

Foto: Emelie / Nikon D60


Under nyårsafton, vid tolvslaget efter att ha sett massor av fyrverkeri beslöt jag mig att fota stjärnorna.

Här har ni ett par bilder på dem, och man kan lätt se Orions bälte på 2:a bilden, längst ned.

 

Stjärnorna är bland de vackraste.

POSTAT I: Hem & Inredning

... FINFINA INREDNINGSDETALJER



Här har ni en inspiration angående hem & inredning som jag plockat ihop det jag gillar. Det finns egentligen hundratals, tusentals inredningswebshoper att titta igenom. Här är bara en liten del av allt som kuddar till soffan, järnkorg att "renovera", konstväxt, sjukt snygg tavla m.m. Dock är bara vissa verkligen fynd men man kan alltid hitta liknande i ens budget, eller kanske göra eget?

Vi får se när nästa inredningkollage kommer. ;)

POSTAT I: Hem & Inredning

... FÅGELBUR


Foto: Emelie / Iphone.

Igår förmiddag skickade min mor ett sms där det stod "Vad har du köpt, stod ett stort paket på altan när jag skulle hämta ved!?" - det lät skitstort som om man inte kan bära in själv. Då undrade jag hur mor såg ut när hon såg den, såg hon omkring först innan hon tog paketet och kollade om den var adresserad till någon. Yes, till mig. Sedan fattade jag att det var min älskade fågelbur som älskligen hade beställt :)

Den är mörkgrön som ni ser, därför har jag köpt matt vit spray igår på Coloramabutiken, så till helgen blir det att slipa den lite med sandpapper innan man sprayar över. Den behöver inte vara 100% vit, den får gärna vara lite slarvig-vit. Tänk er hur fint den skulle stå på golvet eller någonstans tillsammans med fyra-fem stora i olika glada färger - blir nog så himla fint! Min mor är sugen på en likadan... Hon älskar ljus/ljuslyktor. :)

Jag har nu skapat en egen kategori under Hem & Inredning i menyn, vilket kommer att bli mycket utav detta när man flyttar till en lägenhet eller helt enkelt inspiration. Ni får då följa och se vad som är i min smak, vad jag gillar m.m.

Jag lovar er att visa efterbilden på buren när den väl har gjorts om i helgen. Vi hörs!





"The most beautiful thing you can put on a human is a smile."



- With Love -